Но този план се забави заради усилията на Tesla да договори по-ниски вносни мита с местното правителство. През 2021 г. Мъск написа в Туитър, че Tesla иска да навлезе в Индия, "но вносните мита са най-високите в света далеч от всички големи държави".

Свързани новини

21.06.2023 14:33

Tesla ще дойде в Индия "възможно най-скоро": Мъск

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията иска да инвестира в Индия "възможно най-скоро" след среща с индийския министър-председател Нарендра Моди в Ню Йорк, предаде CNN.

"[Моди] наистина е загрижен за Индия, защото ни подтиква да направим значителни инвестиции в Индия, което е нещо, което възнамеряваме да направим. Просто се опитваме да открием подходящия момент", каза Мъск пред репортери.

"Убеден съм, че Tesla ще бъде в Индия и ще го направи възможно най-скоро, доколкото е възможно в човешки план", каза той, без да уточнява срокове. Мъск заяви, че условно планира да посети Индия през следващата година.

Навлизането на Мъск на индийския пазар се подготвя от дълго време. Още през 2017 г. главният изпълнителен директор заяви, че Tesla (TSLA) планира да продава автомобили в Индия още през лятото на същата година.

Но този план се забави заради усилията на Tesla да договори по-ниски вносни мита с местното правителство. През 2021 г. Мъск написа в Туитър, че Tesla иска да навлезе в Индия, "но вносните мита са най-високите в света далеч от всички големи държави".

Според Ройтерс Tesla се е стремяла да намали митата, но индийското правителство съобщава, че иска компанията да произвежда автомобили на местно ниво, преди да обмисли каквито и да било данъчни облекчения.
Реклама

 Мъск заяви, че е имал "фантастична среща" с Моди и се чувства "невероятно развълнуван за бъдещето на Индия".

"[Моди] наистина иска да направи правилното нещо за Индия. Той иска да бъде отворен, иска да подкрепя компаниите. И очевидно в същото време да се увери, че това е в полза на Индия", каза Мъск.


Понастоящем Tesla има една гигафабрика в Азия, която се намира в Шанхай. Заводът в Шанхай е най-големият завод за производство на автомобили на Tesla извън САЩ и на него се падат повече от половината от глобалните доставки на Tesla през 2022 г.

Миналия месец Мъск заяви по време на събитие, че компанията вероятно ще избере място за нова фабрика на Tesla до края на годината и че Индия е интересен вариант, съобщи тогава Ройтерс.

Както Китай, така и Индия се опитват да привлекат глобални инвестиции в областта на електромобилите и да стимулират индустрията за електромобили.

В сряда Китай обяви, че ще удължи до 2027 г. данъчните облекчения за потребителите, които купуват нови енергийни превозни средства - които включват електрически автомобили с батерии, плъгин хибриди и превозни средства с горивни клетки - в последното си усилие да стимулира продажбите и производството на най-големия пазар на електрически превозни средства в света. Настоящата политика позволява освобождаване от данък върху покупката на NEV до края на 2023 г.

Очаква се данъчното облекчение да достигне 520 млрд. юана (72,3 млрд. долара) от 2024 до 2027 г., заяви Сю Хунчай, заместник-министър на финансите, на пресконференция в Пекин в сряда.

Този ход следва срещата на Държавния съвет по-рано този месец, по време на която висши служители заявиха, че ще проучат политиките за насърчаване на развитието на NEV и оптимизиране на данъчното освобождаване.

От 30 май до 1 юни Мъск направи първото си посещение в Китай след пандемията и се срещна с редица държавни служители, за да обсъди развитието на електромобилите и дейността на Tesla в страната.


Той посети и гигафабриката в Шанхай, като благодари на работниците и каза, че те произвеждат "най-висококачествените" автомобили Tesla в света, с "най-ефективното производство".

Преди да си тръгне, Мъск се срещна и с Чен Джинин, шеф на комунистическата партия в Шанхай, който го насърчи да увеличи инвестициите и операциите и да "донесе повече нови продукти, нови технологии и нови услуги" в града, според изявление на правителството.


 На снимката: Министър-председателят на Индия Нарендра Моди се ръкува с изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск по време на срещата им в Ню Йорк, Ню Йорк, САЩ, 20 юни 2023 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци