Свързани новини

14.10.2021 18:10

ЦИК предложи орязване на ДБ в 8 МИР-а

Видян 1772 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По предложение на члена на ЦИК от ГЕРБ Красимир Ципов, 7 районни избирателни комисии може да откажат регистрация на листите на Демократична България, въпреки че вече са я приели, понеже РИК в Стара Загора не е признала електронен подпис. Изискала е към него и „Вярно с оригинала” на ръка, независимо, че притежава всичко и на флаш-памет. Комичното за 21-ви век аналогово искане обаче може да има сериозни политически последствия за Десницата и нейния резултат на изборите, който се движи от 10 до 13% според анкетите на различните социологически агенции. Коалицията обяви, че ще търси правата си в съда. Председателят на ДБ Христо Иванов обвини "ретроградното мнозинство" на ГЕРБ и ДПС в ЦИК, че се опитва "служебно да елиминира" ДБ в много от избирателните райони. Но всъщност решението за проверката беше подкрепено и от останалите членове на комисията. Само представителите на ДБ не се съгласиха.  Напомняме, че без законно основание от 5 години ЦИК при трима председатели не желае да плати 27 240 лв. – с наказателните лихви вече 40000 лв., на 19 минути, въпреки двете си собствени решения да погаси задълженията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 14.10.2021 19:38

    "Като бивш евродепутат и журналист до ПОСЛЕДЕН дъх..." - абе нали си ИЗДЪХНАЛ бе кретен,как пишеш мъртъв ? Идиот,какъв журналист си бе червей умрял ?

  • 001 В ПЛОВДИВ ЛИСТАТА НА ДБ НЕ Е ПОДПИСАНА САМОРЪЧНО, БАРЕКОВ СЪС СИГНАЛ ДО ЦИК 14.10.2021 18:20

    Като бивш евродепутат и журналист до последен дъх, аз, Николай Бареков сезирах Централната избирателна комисия за това, че листата на „Демократична България“ за кандидати за народни представители в родния му град Пловдив не е подписана саморъчно, а е представена разпечатка от въпросното предложение, подписано с електронен подпис, което не е заверено саморъчно „Вярно с оригинала“. Такова е изискването на закона, когато електронния документ се представя на хартия. Оказва се, че именно лидерът на “Да България” и приближен на бизнесмена Иво Прокопиев Христо Иванов води кандидатската листа в пловдивския 16 Изборен район. Ако моята жалба срещу решението на РИК 16 се окаже основателна, Христо Иванов ще бъде спрян от щението му да стане депутат. Сезирам ЦИК да извършат проверка и по всички останали РИК-ове в страната по отношение на законосъобразното представяне на листите на „Демократична България“ за кандидати за народни представители.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог