Свързани новини

31.01.2017 14:55

ББ2 даде 28% от медийните пакети на кабеларка, 19’ съди ЦИК за неплатени 27 240 лв.

Видян 3163 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

28,2% от 1 463 253,95 лв., дадени от кабинета Борисов 2 през ЦИК за медийните пакети за популяризиране на референдума на Слави и кандидатите за президенти, които нямат държавна субсидия, отидоха при кабеларката Евроком,разкри Медиапул. Въпросната телевизия според последното изследване на телеметрията Нилсен не стига дори най-ниския измерен 0,13% дял от зрителската аудитория, който принадлежи на Нова Спорт. Влиянието се доказва 1 към 1 и по резултатите на кандидат- президентите. Инициативният комитет, номинирал за президент Диана Димитрова, който е инвестирал целия си медиен пакет в Евроком, е  0.11 на сто от общия вот, точно колкото и скандалния ексолигарх Николай Банев. Всеки един от техните по 4000 гласа е платен от кабинета Борисов 2 през ЦИК като 9 лв. на Евроком. Най-напред от поверилите пакетите си на кабеларката е фамозният Александър Томов с 0,25%.



На печелившите – честито! Сега и за аутсайдерите. 132 463,89 лв. са отказани да бъдат платени от ЦИК по кампанията за референдума. 27 240 лв. от тях са по договори с инициативни комитети на 19 минути. Въпреки че отчетите са перфектни и са приети от ЦИК, което е законовото основание за плащане, комисията просто не  желае да плати парите по предложение на представителя на СДС Ивков, личен приятел по футболна линия на лидера си Лукарски – познат още като Божо Манчестъра, Телето, Ум Белия делфин, Лукчо и т.н.


Естествено, подкрепен от гласовете на ГЕРБ. Което странно съвпада с наказателните ревизии на НАП, стартирали в деня след президентските избори, започнали с блокиране на сметки на базата на предположения, незнайно защо изникнали по отношение на дружество, което не влиза в рисковите списъци на агенцията. Интересен е и друг пример за отказан договор – на опозиционния сайт Гласове на Явор Дачков.
Върховният административен съд е сезиран от 19' и ще издаде присъдата си, както над Централнтата избирателна комисия, така и над Националната агенция по приходите за техните наказателни акции.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и