Свързани новини

09.06.2009 16:34

ЦИК не е разгледала жалбите на Синята коалиция и Лидер

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес "Информационно обслужване" – фирмата преброител е започнала повторно въвеждане на данните от секционните протоколи и резултатите ще бъдат внесени на заседание на ЦИК, след което ще станат ясни окончателните резултати от изборите, предаде БГНЕС.


Бисер Траянов, говорител на ЦИКЕП потвърди двата иска за повторно преброяване на гласовете от Синята коалиция и партия Лидер. В деня на изборите са участвали 2.570 000 гласоподаватели. От тях около 410 хил. или 16 процента от всички са предпочели да гласуват преференциялно за един кандидат от листа. Рекордьор в това отношение е НДСВ с 34,16 %, Синята коалиция 25.96 %, от Коалиция за България 19 %, от ГЕРБ 17.97 %, от АТАКА – 17.32 %, от ДПС – 8.26 и др. Като цяло българите са предпочели да гласуват преференцялно за водачите на листи. В началото на този списък са Меглена Кунева с 25. 8 %, Надежда Михайлова 16.5 %, Румяна Желева 10.4 %, Ивайло Калфин 10.7 %, Димитър Стоянов – 9.79 %, Филиз Хюсменова 4.01% и други. Тези данни са от преди контролната проверка "Информационно обслужване". Срокът на обжалване на резултатите от изборите по закон е 14 дни след окончателното им обявяване. 18-ят български кандидат за евродепутат ще бъде излъчен от ЦИКЕП от партията с най-голям остатък.
Утре в 19 часа изтича срокът за подаване на документи за регистрацията на партии и коалиции за парламентарните избори. До сега са подадени 14 заявления, а ЦИК е взела решения по 9 от тях. От постъпилите документи, коректните подписи на БНС – Нова демокрация са 14 101, а за партия Национално движение за спасение на отечеството, те са 10 593, което означава, че тези две партии трябва да допълнят подписките си. Днес в ЦИК са пристигнали документите на РЗС и Българска нова коалиция, съставена от партиите Българска левица, Отечествена партия и Партия на българските комунисти. На 11 юни ЦИК ще изтегли жребий за номерата на партиите и коалициите, които ще участват на изборите за 41-во Народно събрание, а на ден по-късно ще жребият за тяхното представяне по БНР и БНТ. 20 юни е крайният срок за приемане на искания за издаване на удостоверения за гласуване на друго място, за гласуване по настоящ адрес и за гласуване в подвижна кутия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни