Риши Сунак

Свързани новини

23.03.2024 07:07

Тъстът на Риши Сунак подари $30 милиона в акции на невръстния си внук

Видян 8658 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийският милиардер Нараяна Мурти, основател на технологичната компания Infosys, е подарил акции на стойност почти 30 млн. долара на четиримесечния си внук, съобщиха местни медии, позовавайки се на информация от фондовата борса.


Новороденото е третото внуче на Мурти; другите са двете дъщери на министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак и съпругата му Акшата Мурти.


Неотдавнашно подаване на информация за ценните книжа на Infosys показва, че Екаграх Мурти, дете на сина на основателя на Infosys - Рохан, брат на Акшата Мурти, притежава 150 000 акции на Infosys, което се равнява на 0,04% дял в компанията.


Infosys, чиято пазарна капитализация към 15 март възлиза на 81,52 млрд. долара, е 205-ата най-ценна компания в света.


Според Forbes Нараяна Мурти има нетно състояние от 4,7 милиарда долара и е един от най-богатите хора в страната. Дъщерята на Мурти - Акшата, съпруга на премиера на Обединеното кралство Сунак, притежава акции на стойност 1,05 % от общия внесен капитал на Infosys.


Според миналогодишния списък на богаташите на Sunday Times Сунак и съпругата му имат приблизително състояние от около 529 млн. паунда (673 млн. долара).


 Съпругата на съоснователя на Infosys, Судха Мурти, която неотдавна положи клетва като законодател в Раджа Сабха (горната камара на индийския парламент), притежава 0,83% дял в компанията.

Това последно развитие на събитията предизвика дебат в социалните медии, тъй като наскоро Мурти предложи младите хора в Индия да работят поне 70 часа седмично, като същевременно изрази съжаление за "ниската производителност на труда" в страната. Тогава много хора разкритикуваха възгледите на Мурти и изразиха загриженост относно различията в доходите и борбата за поддържане на баланс между професионалния и личния живот.


Те подчертаха големия контраст между очакванията на работната сила в страната и корпоративните лидери, които са се възползвали от превръщането на Индия в глобален играч.


"Сигурен съм, че той не иска внукът му да работи по 16 часа на ден", пише един от коментаторите в X (бивш Twitter), реагирайки на последното развитие на събитията. "Някакъв подарък за служителите му, които работят по 70 часа на седмица?" - сондира друг потребител, като се закани на Мурти заради предишните му коментари.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог