Свързани новини

08.01.2014 10:03

Строят третия метролъч от есента

Видян 1282 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на третия лъч на метрото може да започне през есента. Това съобщи инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на столичния „Метрополитен”, пише в. "Монитор".Третият лъч на метрото ще е от бул. „Ботевградско шосе” - при колелото на трамвая, ще минава през бул. „Владимир Вазов”, театър „Зад канала”, Орлов мост, Попа, бул. „България”, кв. „Красно село” и ще стига до „Овча купел”. Участъкът ще е дълъг 7,5 км и ще има 7 метростанции.


Строителството му ще започне от централната част – от Малък градски театър „Зад канала”, към Орлов мост, бул. „Патриарх Евтимий”, НДК, където ще прави връзка с линията „Надежда” - „Лозенец”, бул. „Св. Георги Софийски”, бул. „България” и ще стига до автобусния гараж „Земляне” в „Красно село”. Средствата за този участък са осигурени – 200 млн. евро от оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020”. Този лот е най-тежък и строителството му ще продължи близо 4 г. За двете отсечки - от „Красно село” до „Овча купел” и от театър „Зад канала” до бул. „Владимир Вазов”, пари не са осигурени.


В момента се работи и по още две продължения на първата метролиния. Това са разширенията към летище София и към Бизнес парка в „Младост 4”. При пускането им през 2015 г. колите по софийските улици ще намалеят със 7000.


„Метрополитен” очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) за избора на строител за спирката при „Хладилника”, която е продължение на втория лъч. Строителството трябва да продължи 22 месеца. Средства се отпускат от Столичната община. Дължината на отсечката е около 1,3 км и трябва са свърже спирка „Джеймс Баучер” и кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни