Предложенията на Киев за споразумение очевидно включват ангажимент за разрешаване на териториалния спор за полуострова без използване на сила

Свързани новини

30.03.2022 14:43

Статутът на Крим не подлежи на обсъждане: Москва

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Статутът на Крим е решен за Русия и Москва няма да обсъжда този въпрос с Украйна или с някоя друга страна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти в сряда. Той коментира резултатите от мирните преговори в Турция.




Предложенията на Киев за споразумение очевидно включват ангажимент за разрешаване на териториалния спор за полуострова без използване на сила.


 


Крим е част от Руската федерация. Според нашата конституция ние не можем да обсъждаме с никого съдбата на руските територии, съдбата на руските региони. Това е изключено", казва служителят.




Крим гласува да се присъедини към Русия през 2014 г. на оспорван референдум, след като подкрепеният от Запада преврат в Киев свали украинското правителство с насилие. Киев твърди, че вотът е нелегитимен, и сега нарича Крим временно окупирана украинска територия. Украински официални лица заявиха, че в никакъв случай няма да се откажат от претенциите си над региона.




Крим е част от Русия до 1954 г. , когато съветското правителство го прехвърля под контрола на Киев, докато двете страни са част от съюзна държава.


 


 


По време на мирните преговори в Истанбул във вторник украинската делегация представи на Русия писмено предложение за разрешаване на въоръжения конфликт между двете страни. Според Москва Украйна е заявила, че е готова да се ангажира да остане неутрална държава и да не приема чужди войски на своя територия. Киев заяви, че в замяна иска гаранции за сигурност, подобни на тези на НАТО, от водещите световни сили, включително Русия.


 


 


Главният преговарящ на Русия, Владимир Медински, заяви, че Украйна се стреми да включи "части" от Донецка и Луганска област в определението на своята територия за целите на гаранциите за сигурност, и подчерта, че не е задължително предложенията на Украйна да бъдат включени в окончателния документ. През февруари Москва призна републиките в Донбас за независими държави.




Песков заяви, че по-късно през деня главният преговарящ на Русия трябва да направи допълнителни публични изявления за постигнатия напредък, който руското правителство смята за обещаващ, но все още скромен.


 



Снимка: Спутник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци