Свързани новини

13.03.2015 16:33

Станишев: Чехия смята, че е справедливо България да влезе в Шенген

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чехия подкрепя влизането на България в Шенгенското пространство. Това стана ясно при гостуването на лидера на ПЕС Сергей Станишев на Конгреса на Чешката социалдемократическа партия в Прага, съобщиха от пресцентъра на ПЕС.


„Само за една година в управлението вие върнахте надеждата и доверието на гражданите в страната и властта“, заяви президентът на ПЕС пред 750 делегати на Конгреса на Чешката социалдемократическа партия. Той поздрави и премиера на страната Бухослав Своботка за постигнатите резултати на управлението.


Министър-председателят на Чехия изрази пред Сергей Станишев подкрепата на страната му за влизането на България в Шенген, защото, по думите му, това е справедливо. Своботка сподели пред президента на ПЕС, че работата му в коалиция не е лесна, а от своя страна Сергей Станишев разказа за своя управленски опит. Сред гостите на Конгреса е и министър-председателят на Словакия Роберт Фицо. Двамата премиери и Сергей Станишев обсъдиха методите за справедливо прилагане на Плана „Юнкер“, както и това, че проектите на страните за финансиране трябва справедливо да бъдат оценявани по регионален баланс. Тази идея ще бъде предложена от премиерите социалисти на предстоящия Европейски съвет, като Сергей Станишев изрази надежда и българското правителство да застане зад нея.


Пред делегатите на Конгреса, президентът на ПЕС изрази задоволство от факта, че за миналата година страната бележи икономически растеж от 2,5%. „Няма как постиженията ви да не бъдат забелязани и в социалната сфера. За една година изпълнихте над половината си предизборни ангажиминти. Вдигнахте минималната работна заплата и пенсиите в страната“, каза още социалист №1 в Прага. „Има много предизвикателства пред Европа. Трябва ни икономически растеж и нови работни места, за да се възстановим от кризата. Предстоят ни много реформи. Поздравявам Бохуслав Соботка за смислените реформи и напредъка, който постига правителството му, особено в областта на данъчната система, основополагаща за стабилността на държавата. Работата по намаляване на ДДС за стоките от първа необходимост, печатните издания и книгите показва загриженост за гражданите и съм сигурен, че ще продължавате напред като намалите ДДС и в други сектори, като хранителния“, заяви пред делегатите Сергей Станишев. 


По думите му, постигнатите резултати от премиера Соботка и социалдемократите са видими на европейско ниво. Президентът на ПЕС заяви пред делегатите, че е необходимо увеличение на предварителното финансиране на младежката гаранция, създаването на Европейски фонд за стратегически инвестиции, както и разкриване на нови работни места, особено за младите хора. Сергей Станишев изрази пълната подкрепа на ПЕС за премиера на Чехия и управляващата партия.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл