Свързани новини

10.03.2015 18:10

Станишев за посещението на Щайнмайер: Гласът на Германия е ключов за влизането ни в Шенген

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Посещението на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в България беше подходящ момент българското правителство да постави на високо европейско ниво въпроса за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство". Това заяви в Страсбург президентът на ПЕС Сергей Станишев. По думите му Германия е силен глас в Европа и нейната подкрепа за тази национална кауза е от изключително значение.


„Затова приветствам изразената готовност на г-н Щайнмайер да продължи разговорите със София и Букурещ по темата. Тук е мястото да благодаря и на германския вицеканцлер Зигмар Габриел, с когото дискутирахме този въпрос на срещата ни в Мадрид преди две седмици“, добави Станишев.


Според лидера на ПЕС, аргументите, дадени от българското правителство на министър Щайнмайер, са от изключително значение за формирането на обективна позиция на Германия, а оценката му, че е впечатлен от общите ни усилия като държава, е комплимент за българските политици и институции.​


„Както вече споменах, на вчерашното заседание на Групата на социалистите и демократите представих кампанията "България в Шенген. Време е!" По аплодисментите в залата разбрах, че това общонационално усилие вече се вижда и оценява и в Брюксел. Истината е, че обединени печелим уважение в Европа.


Националната кампания „България в Шенген“ е своеобразен зрелостен изпит за родните политици, интелектуалци, медии. Тя трябва да бъде подкрепена и от национална позиция на партиите в парламента, и от позиция на президента на страната, и от диломатически усилия на правителството, и от мощна обществена енергия. Само така ще се чува ясно и убедително гласът ни в Европа“, каза още Сергей Станишев.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да