Свързани новини

07.09.2021 09:25

Спецпокуратурата се самосезира по твърденията, че Т. Дончева предлагала пари за депутатски гласове

Видян 2119 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализирана прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание.


Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.


Припомняме, че преди дни Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на „Има такъв народ”, предлагала и пари и постове. Пред NOVA Дончева отхвърли обвиненията и обясни, че от позицията си на депутат в най-малката парламентарна група няма как да обещава министерски постове.


Вчера Йорданов обяви, че Радостин Василев е бил депутатът, който е бил жертва на опит за подкуп. Василев пък заяви, че на 12 август Татяна Дончева отишла в офиса му, за да го убеди да разцепи групата на "Има такъв народ". По думите му тя държала листче, на което пишело "500 к" и отдолу дописала имената на знакови лица на партията.


След думите на Тошко Йорданов и Радостин Василев Дончева Дончева обяви, че няма избор освен да предприеме съответните юридически действия срещу двамата.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 07.09.2021 13:14

    Мозъкът на премиерския /Борисовият/ кръг "Котараците" е пернишкият олигарх и бандит Люси Стойков, собственик на вилно селище "Дюни" и оправдан по делото "САПАРД" под въздействието на Борисов, а партньорът му Николов получи 12 годишна присъда. Задкулисието на ИТН.

  • 005 Anonimen 07.09.2021 12:50

    "Делян Пеевски е гуру и "спомоществовател" на проекта на Слави Трифонов, а Орлин Алексиев е моторът на структурирането на партията. "Котараците" обезпечават логистиката по "тиловата част" и ще имат роля в предизборната кампания."....." Орлин Алексиев е в отбора на Пеевски от местните избори в София, но запазва позиции и в кръговете на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които го извадиха от интригата с кокаина по "Париж-Дакар"....." Борисов играе "партия" с Пеевски и се опитва да насочи кампаниите на Слави Трифонов и Цветан Цветанов към негласуващите и протестния вот, за да отнемат избиратели от БСП, а не толкова от ГЕРБ."..." След победата на Джо Байдън проамериканската линия на "Има такъв народ" вероятно ще се усили заради влиянието на кръга "Сорос" в проекта."..." ИТН стартира като корпоративен проект с подкрепата на Делян Пеевски, Кирил Домусчиев и Орлин Алексиев - ДПС (Сарая) и ГЕРБ искаха да имат влияние в партията на Слави Трифонов."..." Слави Трифонов скроил коварен номер на Корнелия Нинова преди връчването на третия мандат. Нинова му се обадила и попитала дали ИТН ще я подкрепи. Той поставил условие - Николай Василев да е премиер. Корнелишя Нинова приела, но поискала БСП да има трима министри в кабинета."..."ИТН атакува президента с Кирил Петков заради "партията на Радев" и третия мандат, служебният кабинет да не стане редовен."

  • 004 Каскети долу! 07.09.2021 11:53

    Когато е в полза на Тиквата - Каскета е бърз - с 200. А когато е във вреда на Тиквата и тикветата - ни дума, ни вопъл, ни стон!

  • 003 Устен разказ на депутатин от ИТН е доказателството срещу Дончева 07.09.2021 10:57

    Василев разказа, че Дончева го е потърсила, след като е станало ясно, че ИТН няма да реализира мандат за правителство. Той предположи, че тя се е насочила към него, защото го е познавала като колега адвокат. Първоначално Дончева го е поканила на среща в нейния офис, но той е отказал и тя е дошла в неговата адвокатска кантора. Разговорът си с Дончева Василев предварително е координирал с Тошко Йорданов. Срещата в офиса му е продължила около 2 часа. Това е станало на 12 август привечер. Василев подчерта, че край кантората му има охранителни камери, които са записали как Дончева пристига и как си тръгва. Но Василев никъде не обясни, защо след като предварително е координирал с Тошко Йорданов разговорът си с Дончева, НЕ си е монтирал И в офиса камери и устройства, за да запишат разговора с лошата леля Дончева. Така, че всичко което представя пред публиката за УЖ разговора си с Дончева е БЛЯ-БЛЯ-кьор фишек. "Изключително странен разговор, в който тя може би един час ми обясняваше колко огромно задкулисие има зад ИТН. Явно по този начин тя се опитваше да скъси дистанцията между нас, като ми обясняваше как г-н Трифонов е трубадур на мафията, сценаристите са тамагочита, как моето място като експерт на високо ниво не е там. Каза, че зад него стоят десетки лица, като се започне от Орлин Алексиев, Маджо, в миналото някакви кръгове на мултаците. Каза, че не знае откъде се контролира този център на задкулисието, но според нея има десетки хора, които контролират нашите решения. Насочи идеята, че лидера на ДПС г-н Карадайъ дърпал Слави от единия край на масата, Орлин Алексиев го дърпал от другия край", твърдеше Василев. Нито Василев, нито Йорданов обясниха защо са чакали толкова дълго, за да разкрият подобна случка. Но сега Тошко, който умилно разказваше как ще сече главите на опонентите си с тесличка, както баба му е клала кокошките на село, ще има нещастието да опита гилотината на Дончева от града.

  • 002 Anonimen 07.09.2021 10:35

    Когато прокуратурата си свърши добре работата / съмнително е, защото е под диктата на Тиквата, а ИТН са под диктата на ГЕРБ и ДПС / ще се разбере какви интриганти и палячовци са ИТН, измамили стотици хиляди българи / и аз съм в това число / да им "подарят" своя вот и днес да ги гледаме и да си блъскаме главите в "дувара" ! Къде им останаха обещанията, че ще се съобразяват с желанията на суверена / той харесва служебният кабинет те - НЕ / и ще търсят консенсус с всички партии от протеста а вместо това те създадоха интриги и провокации от които се възползваха ГЕРБ и най-вече Тиквата да реди простотиите си пред микрофоните и "въздухът" около него вместо народ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби