Свързани новини

29.11.2017 13:23

Спецакция срещу онлайн сексуалната експлоатация на деца

Видян 1285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама мъже от Гоце Делчев са задържани при спецакция срещу онлайн сексуалната експлоатация на деца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е реализирана под наблюдението на Районната прокуратура.


След проведено разследване служители на специализирания сектор за борба с киберпрестъпността на ГДБОП и колегите им от регионалното звено в Благоевград пристъпили към задържането на двама мъже от Гоце Делчев – З.М. /31г./ и К.Т. /47г./. При извършените процесуално-следствени действия на адрес, ползван от З.М., служителите открили 2000 видеофайла и снимков материал, съдържащи изключително брутални сцени на сексуално насилие на деца на възраст до 12 години. По първоначални данни З.М. е обменял „колекцията“ си с интернет потребители от цял свят, споделящи неговите интереси. Освен това, под фалшиви самоличности, мъжът целенасочено е използвал възможностите на социалната мрежа „Фейсбук“ за осъществяване на контакти с малолетни и непълнолетни момчета, които склонявал да участват в порнографски представления, както и да обменят материали с подобно съдържание. В хода на операцията е установено, че неговият „колега“ – К.Т., използвайки анонимността на интернет сайта www.omegle.com е осъществявал целенасочени контакти с момичета, като се представял за техен връстник. След време, възползвайки се от детската наивност и доверчивост, той успявал да продължи комуникацията чрез приложението „Вайбър“ и да ги склонява в реално време да го наблюдават пред камера докато осъществява извратените си желания.


Проведената операция е част от приоритетите на сектор „Киберпрестъпност“ в отговор на изключително опасните криминални посегателства на деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое