Свързани новини

25.11.2017 08:27

Двойно повече деца са се самоубили през 2017 г.

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Двойно повече деца са посегнали на живота си през 2017 г. в сравнение с 2016 г., сочат данните на отдел „Аналитичен“ във Върховната касационна прокуратура (ВКС),цитирани от „24 часа“. 42 са случаите на самоубийства или опити за самоубийства на непълнолетни или малолетни през първите 9 месеца а тази година, съобщи прокурор Малена Филипова.


При 37 от тях на живота си са посегнали тийнейджъри между 14 и 18 години, а при 5 – малчугани под 14 години. Според данните на прокуратурата през миналата година фаталното решение са взели 23 деца.


1811 деца на възраст между 14 и 18 години са станали жертви на престъпления от началото на 2017 г., сочат данните на прокуратурата. 1221 са пострадалите малолетни, т.е. под 14 години.


25 cа убитите, а 11 – отвлечените. Един от зловещите примери е убийството на 11-годишната Никол, която на 8 септември бе открита мъртва в асансьор в блок в бургаския кв. „Меден рудник“.



По данни на ВКП 108 са невръстните жертви на грабеж от началото на 2017 г. Това е престъпление, което оставя трайни следи върху психиката им, обяснява прокурор Филипова. 75 от тях са непълнолетни, а 33 – малолетни.


Почти толкова са били жертвите на грабеж и през миналата година.


За първите девет месеца на годината 60 деца са станали жертви на изнасилване, 14 от тях са били под 14 години, а 46 – между 14 и 18 години. Други 16 техни връстници са склонявани към проституция, но прокурорите признават, че бройката е твърде условна и едва ли отговаря на реалността. В лапите на сводници са попаднали едно малолетно дете и 15 непълнолетни. През миналата година случаите на изнасилени деца са били 85. 19 дела пък се водят за блудство с дете от същия пол.



Тревожна е и статистиката по отношение на семейното съжителство между дете и възрастен мъж. Никой друг, освен прокуратурата, не обръща внимание на този проблем, който се обяснява с традициите, казва прокурор Филипова.От началото на годината образуваните дела са 530, а през миналата са били 639.


Източник: 24 часа



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.