Свързани новини

08.03.2012 16:36

Социалисти изпратиха на Барозо и Ромпой рецептата за справяне с младежката безработица

Видян 1661 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещето на ЕС е заложено на карта. Европейската икономика се намира в огромна беда. Това пишат в писмото си до председателя на ЕК Жозе Барозо и до председателя на ЕС Херман Ван Ромпой - президентът на ПЕС Сергей Станишев и председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода. Станишев и Свобода фокусират вниманието на европейските институции към конкретни мерки, които европейската левица предлага за решаването на ключови за Европа проблеми - като намаляването на безработицата и подпомагането на реалната икономика. „Надяваме се, че ще се присъедините към нас и ще работим заедно, за да гарантираме предприемането на действия на ниво ЕС за подпомагане на реалната икономика, преди да е станало твърде късно”, пишат Свобода и Станишев.
Лидерите на европейската левица изразяват тревогата си от състоянието на икономиката на Европа – очаква се застой, а безработицата продължава да расте. Сериозно притеснение буди високият процент на безработица сред младите хора в Европа, като в 11 страни-членки тя е над среданата стойност от 22, 1 %. „За да се даде възможност на младите да си намерят прилична работа, ние настояваме за въвеждането в цяла Европа на Европейска гаранция за младежта, която да гарантира, че няма да има млад европеец без работа или обучение за повече от четири месеца”, пишат Станишев и Свобода. Те правят и допълнителни предложения за справяне с проблема, сред които е изготвянето на Европейска стратегия за младежка заетост. Тя следва да бъде финансирана чрез преразпределение на неизползвани средства от европейските фондове.
Според европейските социалисти Европа се нуждае от нови източници на инвестиции и от иновативни начини за финансиране. „По наше мнение, еврооблигациите ще спомогнат за възстановяване  на доверието и за едно по-сигурно европейско бъдеще”, категорични са Станишев и Свобода. Според тях друг източник на финансиране би могъл да бъде създаден като се сложи край на практиката за укриване на данъци. Проучване показва, че  укриването на данъци струва близо 1 трилион евро на бюджетите на страните-членки. „Европейският съвет следва да постигне съгласие по амбициозна, но решителна водеща цел: намаляване на половина на „данъчната ножица” до 2020 г. Чрез сериозни, координирани действия за постигането на тази цел, държавите-членки постепенно ще генерират нови данъчни приходи на стойност няколко стотин милиарда евро годишно, без повишаване на данъчните ставки”, убедени са Станишев и Свобода.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак