Свързани новини

08.04.2009 16:31

Софийският боклук сблъска правителството и общината

Видян 1907 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кризата с боклука в София, в която от „Московска“ 33 вкараха милионния град с отстраняването на концесионера по чистотата „Новера“, продължава да чака разрешение.


Във вторник премиерът бе информиран, че заради несистемното извозване на боклука, съдържащ болестотворни микроби, в столичния град се повишава рискът от разпространение на заразни болести и от появата на епидемии. Предупреждение, което 19` направи още през март.


Министрите на здравеопазването, околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството трябва да представят на  премиера Сергей Станишев подробен писмен доклад за кризата в сметосъбирането на територията на Столичната община. Ведомствата  трябва да предложат и конкретни предложения за неотложни мерки от страна на изпълнителната власт за нейното преодоляване.


От Столичната община обаче категорично отричат да има какъвто и да е проблем с боклука. Според мнението на зам.-кметовете на София Мария Бояджийска и Минко Герджиков обявиха, че в столицата нямало нито криза с боклука, нито опасност за здравето на хората.


Единственото предписание, според еко-замката на кмета Мария Бояджийска, което общината е получила от Регионалната инспекция по околна среда и обществено здраве, било само да не се допуска възникване на епидемични ситуации. Затова почистването на София е дадено на фирми. Според думите на Бояджийска договорите им щели да бъдат финализирани до края на тази седмица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог