22.08.2021 16:08

Служебният кабинет постави рекорд по продължителност, остава до 5 септември

Видян 3774 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Служебният кабинет Янев постави рекорд и от 22 август със 101 дни вече изпреварва по продължителност най-дълго управлявалото до момента - първото правителство от този тип, оглавявано от Ренета Инджова с неговите точно 100 дни в края на 1994 г. и началото на 1995 г. Трети остава Софиянски с 98 дни през 1997 г. Според високопоставен източник на 19 минути се очаква то да управлява до 5 септември. След тази дата или ще има редовен кабинет, или по Конституция президентът трябва да разпусне този парламент и да назначи ново служебно правителство. Ако станем свидетели на втория вариант, дори да се запази този състав, формално кабинетът ще бъде нов. Освен това, министрите на енергетиката, транспорта и туризма например не са адекватни на постовете си и не се справят с работата, мнозина критикуват и министъра на здравеопазването, а от Конституционния съд се чака становище по казуса с икономическия министър и прекратяването на канадското му поданство - според правилата и нормите на Отава с неговия отказ през април то се е прекратило, но дали това ще се потвърди от нашите тълкуватели във висшия орган, никак не е ясно, защото са назначавани от старата власт.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 23.08.2021 10:43

    След 5 септембър ще трябва да се разпусне "парламента" и да се назначи ново правителство, 001, защото България е в национална катастрофа. Вие там в Рома Бене не сте го усетили, но ние в провинса отдавна вием на умряло. Като не можете да управлявате една малка територийка с 4.5млн население, свийте се там в полиса си и разпродайте останабото на комшиите - те по-добре се справят.

  • 002 от редакцията 22.08.2021 23:16

    Обяснено е достатъчно конкретно какво следва по процедура

  • 001 иВан Гог-ов 22.08.2021 22:25

    Е какво очаквате да стане след 5 Септембър? Да дойдат нашите прапра дядовци, македонците ли, от които призлизат всички човеци, да ни управляват?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.