Свързани новини

27.09.2011 10:42

Ще има бързи присъди за задържаните хулигани

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 100 души са задържани по време на вчерашните шествия в страната, съобщават от пресцентъра на МВР. Шествията приключиха без сериозни инциденти и материални щети. За да се разконцентрират служителите на реда на тел. 112 са подадени множество сигнали за несъществуващо напрежение, които при проверка са се оказали неверни. Установени са и фалшиви сигнали за запалени автомобили във Варна.
Ситуацията в цялата страна е овладяна. Организираните шествия в София, Бургас, Враца, Стара Загора, Перник, Благоевград, Плевен и Пазарджик са приключили без сериозни инциденти и материални щети. За нарушаване на обществения ред в Бургас са задържани двама души, срещу които е образувано незабавно производство, в Пазарджик – също двама, в Плевен – осем, в Пловдив – 47 и във Варна – 20. Около 34 задържани има в столицата след вчерашните протести, заяви градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от Фокус. Прокурори от районната прокуратура са вече в районните полицейски управления, където са задържаните лица. Започнати са незабавни производства, уточни Кокинов. Повдигнатите обвинения са за хулиганство, за унищожаване и повреждане на имущество. „Предполагам, че на почти всички задържани ще бъдат повдигнати обвинения, за които има събрани доказателства. Очакваме около 30 обвинения. Вероятно в рамките на три дни ще приключим производствата, дори още днес може да имаме присъди”, каза градският прокурор. В Плевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за разбиване на партиен клуб в града. Извършват се процесуално-следствени действия по издирване на извършителя.
По време на шествията са пострадали двама полицаи - в София и Варна. Те са без опасност за живота.
С цел недопускане на провокации и за да се успокои населението директорите на областните дирекции и началниците на районните управления на полицията са работили активно с населението от ромски и турски произход.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец