С усмивка чета за опита на кмета на "Изгрев" да "прави помен с чужда пита". Затова пояснявам отново фактите, които са видни от документите в Столичната община. Да, продължавам да твърдя, че господин Делян Георгиев не си е мръднал пръста, за да махне грозните и незаконни павилиони край столичната "Пътна полиция".

Свързани новини

13.07.2023 09:27

Шефът на СОС за кмета на Изгрев: Политически еквилибристики, лупинги, пируети и въртележки

Видян 1026 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"С усмивка чета за опита на кмета на "Изгрев" да "прави помен с чужда пита". Затова пояснявам отново фактите, които са видни от документите в Столичната община. Да, продължавам да твърдя, че господин Делян Георгиев не си е мръднал пръста, за да махне грозните и незаконни павилиони край столичната "Пътна полиция"."

С тези думи реагира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев на публикацията на кмета на район "Изгрев" в София д-р Делян Георгиев. Вчера той отрече предно твърдение на председателя на СОС, че не си е свършил работата и няма никакви заслуги за премахването на 11 незаконни павилиона в района на КАТ.

Георги Георгиев нарича поведението на районния кмет "широко затворени очи за незаконните павилиони" и разяснява:

    Основната заслуга за това (премахването на павилионите - бел. ред.) е на главния архитект Здравко Здравков. Господин кметът на "Изгрев" да отговори колко пъти, кога и как е проверявал законността и редовността на преместваемите обекти в района му. Длъжен е да го прави, защото това задължение му е вменено от общинския съвет.

    Нека покаже протоколи и доказателства от такива проверки, вече и официално му изисках тази информация. Хронологията и фактите:

    - още в средата на май 2022 година общинският строителен контрол при арх. Здравков възлага геодезическо заснемане на павилионите край КАТ-София;

    - на 31 май заснемането е готово;

    - на следващия ден (1 юни, 2022 г.) е изпратено на "Изгрев" с указание за незабавна проверка и предприемане на действия;

    - 2 юни, съвместна проверка на общинския строителен контрол при арх. Здравков, инициирал проверката и служители на "Изгрев" установява, че нито един от павилионите няма разрешение за поставяне.

    Всичките 11 акта са издадени и обявени от общинския строителен контрол към Столичната община. Не към район "Изгрев", а от екипа на главния архитект на София. Именно Здравков издаде 11-те заповеди за премахване на незаконно поставените павилиони.

    Такива са фактите. Такава е истината. Всичко останало са политически еквилибристики, лупинги, пируети и въртележки.

    А за господин Делян Георгиев остава да ни отговори ще си мръдне ли пръста да се разграничи от добрите си контакти с руската посланичка, която му ходи на гости, още ли смята за излишно градинско пространство в града да се именува на Борис Немцов и какво мисли, на кого принадлежи Крим. Все въпроси, пред които пребоядисаният като кандидат на Промяната не може да стои с широко затворени очи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към