Година след приемането от общинския съвет на Наредбата за преместваеми обекти, от екипа на главния архитект Здравков са премахнати над 400 незаконни сгради в цялата община.

Свързани новини

10.07.2023 14:42

Премахват още 11 незаконни преместваеми обекта до детска площадка

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Днес започнахме премахването на още 11 незаконни преместваеми обекта, които са в непосредствена близост до детска площадка.

 Година след приемането от общинския съвет на Наредбата за преместваеми обекти, от екипа на главния архитект Здравков са премахнати над 400 незаконни сгради в цялата община.

Заедно с главния архитект и директора на Дирекция „Общински строителен контрол“ Цветан Тодоров бяхме на терен, за да сме сигурни, че дейностите ще бъдат извършени по график 11-е незаконни павилиона се намират в район Изгрев близо до КАТ-София и само на 20 метра от детска площадка. Част от обектите никога не са имали разрешения за поставяне, други са с изтекли такива. След спечелени дела от Столичната община по жалби на собствениците на павилионите, днес започна тяхното премахване.

 В петък, районният кмет на "Изгрев" се похвали с премахването на павилионите, нещо което е заслуга на главния архитект на София. Всъщност кметът на „Изгрев“ не си е мръднал пръста да изпълни задължение, което му е вменено с решение на общинския съвет - да проверява има ли незаконни преместваеми обекти. Дори за тези 11 започна премахването заради сигнал от КАТ. А сега си приписва чужди заслуги. Макар че идват избори и ще чуем какво ли не в кампанията, смятам, че това е непочтено.


Вярно е, че вчера чухме Асен Василев да говори по повод номинацията на Васил Терзиев, че моралът нямал значение, защото не избираме патриарх, а кмет. Доста екзотична ми се струва тази теза, защото за нормалните хора, които вършат работа, моралът има значение. Това важи за всички - без значение на какви позиции са. Трудът и заслугите на другите трябва да се уважават и ценят", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион