Свързани новини

02.08.2021 14:08

Шефът на БНР подаде оставка

Видян 4315 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният директор на БНР Андон Балтаков хвърли оставка по "лични причини". Напомняме, че още при подаването на кандидатурата му 19 минути предупреди, че той не отговаря на 3 изисквания на закона , за да заема поста. ОТ СЕМ отново се опитаха да разубедят Балтаков, който за трети път хвърля молба за напускане пред контролния орган, който го избира. Според нашите източници от БНР този път истинската причина за оставката е започнала сериозна проверка на харчовете от многомилионния бюджет на държавното радио. Вече сме писали по сагата с доставчиците на ток, които той необяснимо се опитваше да наложи, явно има и други неясни финансови теми.


Балтаков едновременно има при постъпването си на поста недостатъчен стаж, както и недостатъчен ръководен стаж, които са задължителни по закон, а също притежаваше при кандидатстването и постъпването на поста дори действаща фирма. Всички тези обстоятелства бяха известни и на него, и на СЕМ, както и неистинността на подадените от него декларации по този повод, че не е в конфликт със закона. И въпреки това беше избран.


Освен това в свое писмо УС на БНР уличи  Балтаков, че е сключил, без изискваното по закон провеждане на обществена поръчка и без също изискваното по закон одобрение, договори за 298 200 лв. за доставки на ток и е поел от името на институцията задължения, на което също не е имал право.


В началото на лятото той се прочу и с друг инцидент, при който е блъснал колоездач в Благоевград, без дори да има книжка . При удара със служебния джип на Балтаков колоездачът буквално е бил хвърлен върху предницата на автомобила. В резултат на това предното стъкло на служебната кола от радиото е било счупено, а велосипедистът е бил откаран в болница с тежки наранявания.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.08.2021 19:46

    хамериканския мишок БЕГА С 200

  • 001 Anonimen 02.08.2021 16:22

    Дано си я оттегли. Защото БНР никога не е било толкова свободно!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог