Свързани новини

15.06.2021 19:45

Шефът на БНР без книжка блъснал колоездач и избягал

Видян 5741 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на БНР Андон Балтаков, за чийто незаконен избор за директор на националното радио 19’ многократно ви е разказвал, е блъснал колоездач в Благоевград.  При удара със служебния джип на Балтаков колоездачът буквално е бил хвърлен върху предницата на автомобила. В резултат на това предното стъкло на служебната кола от радиото е било счупено, а велосипедистът е бил откаран в болница с тежки наранявания. Инцидентът е станал миналия петък, но незнайно защо е бил потулен от МВР.  Според източници на ПИК Балтаков е уволнил шофьора си преди известно време и е карал колата сам. Той обаче има американска шофьорска книжка, която не важи на територията на Европейския съюз. Тоест, на практика е шофирал без книжка. Балтаков, който както 19’ писа, че не отговаря на 3 изисквания за заемания от него пост е избягал от произшествието и се е скрил в в тамошното радио, при сестра си. Напомняме, че той едновременно имаше недостатъчен стаж, както и недостатъчен ръководен стаж, а също притежаваше при кандидатстването и постъпването на поста дори действаща фирма. Всички тези обстоятелства бяха известни и на него, и на СЕМ, както и неистинността на подадените от него декларации по този повод, че не е в конфликт със закона. И въпреки това беше избран за директор на националното радио. Именно по този повод и за куп други нарушения при избора на Балтаков за генерален директор на БНР срещу него се водят 4 дела.
 Според източници на ПИК шефовете на КАТ са отишли на крака при него в 19.00 часа, за да изработят стратегията за укриването на инцидента.
Катастрофата, причинена от Балтаков, е подсъдимо деяние, тъй като, освен шофиране без книжка, има и хоспитализиран пострадал.
Според закона осъждан не може да заема длъжностите  шеф на БНТ и БНР. Както 19’ пръв писа именно за подобен казус, след което бившият шеф на БНТ Коко Каменаров се прости с поста си.Припомняме, че той бе заловен да шофира след употреба на алкохол и бе осъден за нарушението, след което бе принуден да напусне директорския пост в националната ни телевизия.


 Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Густо майна филибето 16.06.2021 22:13

    Най- правлиното за тава му деяние, гражданиана Андон Балтаков да се въдвори на луксозна държавна издръжка от типа "Ол Инклузив" в "туристическия "изправителен" ''комплекс'' на адрес: гр. Бобов дол 2670, кв. "Миньор", ул. "В.Коларов" 1 за срок от 3 до 5 години!

  • 001 радио га-га 16.06.2021 09:35

    Нещо да не ви е ясно,кой укрива престъпление, а сега да ви видя...що така нито една от медиите не съобщава новинката...Беновска и онази другата Николова, що не задават въпроси питам...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби