01/02

Свързани новини

22.10.2020 14:05

Защо шефът на БНР трябва да си ходи поради нарушения на закона, а оставка не се гласува

Видян 5013 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Когато се подава оставка, тя не се гласува, основна правило на нормалността. Която в случая с шефката на СЕМ Бетина Жотева и избрания с нейния глас генерален директор на БНР Андон Балтаков, за когото още при подаването на кандидатурата му 19 минути предупреди, че не отговаря на 3 изисквания на закона, явно не важи. Той едновременно имаше недостатъчен стаж, както и недостатъчен ръководен стаж, а също притежаваше при кандидатстването и постъпването на поста дори действаща фирма. Всички тези обстоятелства бяха известни и на него, и на СЕМ, както и неистинността на подадените от него декларации по този повод, че не е в конфликт със закона. И въпреки това беше избран.
По този повод сега тече и дело срещу него, което той разбира, че в нормален съд няма как да не изгуби. И предпочита предварително да изиграе драматично подаване на оставка, уж по някакви етични съображения и бунтарство срещу промени в Закона за радио и телевизия. Изобщо да не напомняме и случая с незаконните договори за доставка на ток за стотици хиляди лева, които беше сключил зад гърба на Управителния съвет, на което няма право. И по които още доста години трябва да чака прокуратурата да намери време да разследва този удивително скандален казус. Въпросът е дали, освен него, и прикриващите го дами от СЕМ няма да се окажат под въпрос.


 


 


 


Пред СЕМ Андон Балтаков декларира, че в радио Витоша не се пазели никакви документи, с които може да докаже трудов стаж. Въпреки това, той настоява СЕМ да разгледат неговата кандидатура. Неориентираните дами от органа решават да му дадат допълнителен 7 - дневен срок, за да може Балтаков да измисли вариант и да представи някакъв документ. Така изведнъж на хоризонта се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей