Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.

Свързани новини

27.06.2023 16:59

СГП се самосезира след изказвания на лидера на Възраждане

Видян 1714 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в медиите, че народен представител от 49-ото Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите. Конкретно престъпление по чл. 162 от Наказателния кодекс.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт възложи извършването на съвместна проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“ и отдел „Киберпрестъпност“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат, или чрез други средства за масова информация, чрез информационни системи или по друг начин народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.


По -рано премиерът Николай Денков призова партия „Възраждане“ да се върне към действията, които съответстват на законите на страната, осъди призивите на агресия от страна на лидера на партията Костадин Костадинов.


"Т.нар. преврат в Русия свърши преди да е започнал, с което предизвика небивало разочарование в родната демократична общност. Вчера с интерес видях какво пишат и към какво призовават рупорите на американското посолство - общо взето от техните профили се лееше кръв и се призоваваше за война, избивания, метежи и всякакви други подобни неща (при условие, че не участват лично, естествено). 


Сега, разбира се, са разочаровани, но само няколко часа бяха достатъчни, за да се види какво представляват те - една озверяла античовешка сган, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и насилие. Ето защо дълг на всеки един нормален гражданин е да направи всичко по силите си, за да може тази уродлива измет да бъде унищожена - за доброто не само на България, но и на човечеството", написа Костадинов във фейсбук след опита за преврат на Евгений Пригожин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.06.2023 19:25

    Къде ли ще бъде новото Белене?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева