Причината е, че при предишното заемане на поста, като служебен министър в кабинета Райков, назначен от Росен Плевнелиев през 2014 г., той признава, че все още е бил британски поданик. Това е недопустимо според българската Конституция.

Свързани новини

26.06.2023 09:30

Сезирахме и официално прокуратурата за екоминистъра

Видян 1387 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вестник 19 минути официално сезира прокуратурата, в случай, че е изпуснала броя, в който описахме сагата с българското гражданство на министъра на околната среда и водите Юлиан Попов.


Причината е, че при предишното заемане на поста, като служебен министър в кабинета Райков, назначен от Росен Плевнелиев през 2014 г., той признава, че все още е бил британски поданик. Това е недопустимо според българската Конституция.


Казусът е сходен с канадския на експремиера Кирил Петков, заради който главният прокурор Гешев поиска депутатския му имунитет. А той – след ослушване и падането на Гешев, явно надявайки се на нещо, го даде.


Министрите, за разлика от народните представители като Петков, нямат и тази защита, така че редно е обвинението бързо да пристъпи към казуса на Попов. И още по-бързо да го засили към съда, където е мястото за налагане на предвидената в Наказателния кодекс санкция.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.06.2023 19:12

    По същия начин както Клаус Шваб яде каквото другите не могат да си и помислят(да не говорим за защитниците на животните)излиза че живота на 5 загинали богаташи е далеч по ценен от живота на 500 загинали мигранти или 500000 загинали иракски деца.

  • 001 Anonimen 26.06.2023 10:35

    Знайко, в Холандия и Белгия също закриват краварници и свинарници, имаше големи протести на фермерите, но нашата преса нищичко не ни каза. И в Канада, и в Щатите…, палят се умишлено фабрики за хранителни продукти, с модификация на времето се унищожава реколтата на фермерите. Целта е да ни принудят да ядем клетъчно месо. И го ядем отдавна. Иначе световните елити ядат само продукти, произведени в био-ферми. Журналисти засекли Клаус Шваб да си похапва крехко печено от специално отгледани еленчета. За оФчото стадо – боклуци.Зануляването е в ход, ваксините не успяха за сега да изтребят хората.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл