Свързани новини

12.05.2018 10:05

САЩ искат от Северна Корея пълно ядрено разоръжаване

Видян 1960 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гаранции от страна на Вашингтон за пълното ядрено разоръжаване на КНДР е обсъдил държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео при посещението му неотдавна в Пхенян. На пресконференция във Вашингтон Помпео разкри още, че при срещата му със севернокорейския лидер Ким Чен Ун е обсъдена и предстоящата среща на върха САЩ-КНДР, предаде БГНЕС.


"Да, ние имахме конструктивен разговор, съдържателен разговор, разговор, който включваше дълбоки и сложни проблеми и предизвикателства - стратегически решения, които сега стоят пред Ким Чен Ун. Включително как той смята да действа по-нататък и дали е готов в замяна на уверенията, които ние сме готови да дадем, да извърши пълно ядрено разоръжаване“, каза шефът на американската дипломация на съвместна пресконференция с южнокорейската му колежка Кан Гьон Хва. Майк Помпео заяви, че ако КНДР се съгласи да премахне ядрения си арсенал, Вашингтон ще работи заедно с нея за възстановяване на слабата й икономика.


"Ако Северна Корея предприеме смели действия за ядрено разоръжаване, САЩ са готови да работят със Северна Корея, за да постигне процъфтяване наравно с нашите южнокорейски приятели“, каза той на пресконференцията. По-рано тази седмица Майкъл Помпео направи 13-часово посещение в Северна Корея. Един от резултатите от преговорите му с Ким Чен Ун бе освобождаването на трима американски граждани, които бяха арестувани в КНДР. Те се завърнаха заедно с Помпео.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей