Binance

Свързани новини

09.06.2023 18:00

САЩ иска да замрази активите на най-голямата борса за криптовалути в света

Видян 849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е поискала от федерален съд да издаде временна ограничителна заповед за замразяване на активите на борсата за криптовалути Binance в САЩ, съобщи Ройтерс, като се позова на заявление във федерален съд във Вашингтон.

Искането идва ден след като регулаторът заведе дело срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао, като предяви 13 обвинения, в които се твърди, че "Джао и структурите на Binance са участвали в обширна мрежа от измами, конфликти на интереси, липса на разкриване на информация и изчислено заобикаляне на закона", според прессъобщение на SEC. Обвиненията се отнасят до Binance Holdings Ltd. и нейната дъщерна фирма Binance.US.

Binance, най-голямата по обем борса за криптовалути в света, заяви в изявление, че е "разочарована" и "обезкуражена" от съдебното дело и предупреди, че действията на SEC "подкопават ролята на Америка като световен център за финансови иновации и лидерство".

"Всички твърдения, че потребителските активи на платформата Binance.US някога са били изложени на риск, са просто погрешни", добави компанията.

Това е част от по-широката репресия срещу криптоборсите в САЩ. Също така във вторник SEC, чиято основна цел е да прилага закона срещу манипулирането на финансовите пазари, заведе дело срещу най-голямата национална платформа за криптовалути Coinbase, обвинявайки я, че работи незаконно, тъй като първо не се е регистрирала в регулатора.

Платформите за търговия с криптовалути са подложени на засилен контрол от страна на регулаторите след миналогодишния срив на борсата FTX, който предизвика паника сред инвеститорите и изтри милиарди от пазарната стойност на криптоиндустрията. Законодателите призовават за по-строги регулации на индустрията и за по-голяма прозрачност относно начина, по който работят криптокомпаниите, и начина, по който обработват средствата на клиентите.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева