Свързани новини

27.05.2021 16:12

САЩ дадоха разрешение за спешна употреба на лекарство за Covid-19

Видян 1284 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенцията на САЩ за контрол на храните и лекарствата даде разрешение за спешна употреба на препарата за лечение на коронавирус "Сотровимаб" (sotrovimab).


Лекарството се произвежда от британската фармацевтична компания "Глаксосмитклайн" и нейният американски партньор "Вир биотекнолоджис", предаде Ройтерс.


Препаратът се базира на антитела и може да се използва за лечение на леки до средни случаи на Covid-19 при лица, навършили 12 години и с тегло най-малко 40 кг.


Употребата му не се разрешава при пациенти, приети в болница заради коронавирусна инфекция или нуждаещи се от изкуствено дишане, съобщи регулационната агенция на САЩ.


"Сотровимаб" имитира естествените антитела, които тялото произвежда, за да се бори със заразата. Очаква се лечението с него да стане достъпно през следващите седмици.


Предишната седмица Европейската агенция по лекарствата одобри използването на "Сотровимаб" при пациенти с коронавирус, които са изложени на риск да развият тежка форма на болестта и не се нуждаят от изкуствено дишане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.05.2021 19:39

    поредния боклук

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.