Ръководителите на Индия, Мавриций и Шри Ланка стартираха в Ню Делхи системата UPI (Unified Payment Interface). Този ход позволява на индийските туристи да плащат за продукти с приложението, докато посещават двете островни държави, и идва в момент, когато Ню Делхи се стреми да стимулира икономическото сътрудничество със своите съседи.

Свързани новини

17.02.2024 07:12

Съседите на Индия приемат нейната система за цифрови плащания

Видян 6372 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на Индия, Мавриций и Шри Ланка стартираха в Ню Делхи системата UPI (Unified Payment Interface). Този ход позволява на индийските туристи да плащат за продукти с приложението, докато посещават двете островни държави, и идва в момент, когато Ню Делхи се стреми да стимулира икономическото сътрудничество със своите съседи.   

Във виртуалната церемония по стартирането на услугата UPI участваха индийският министър-председател Нарендра Моди, мавританският му колега Правинд Джугнаут и президентът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе. Индия вече е въвела своята карта RuPay в Мавриций, една от водещите туристически дестинации в региона, се отбелязва в официално изявление.  

В обръщението си Моди похвали стъпката като важен етап за връзките с Ланка и Мавриций, заявявайки, че техните богати исторически връзки се развиват в модерна цифрова свързаност. Новото сътрудничество ще улесни "трансграничните връзки", както и международните плащания, отбеляза индийският лидер. Най-малките търговци в най-отдалечените индийски села вече извършват "бързи" цифрови плащания, заяви Моди, като добави, че през 2023 г. в страната са извършени над 100 милиарда трансакции на стойност 24 милиарда долара.


Премиерът на Мавриций Джугнаут заяви, че картата RuPay ще бъде кобрандирана с централния автоматичен превключвател на Мавриций (MauCAS) - цифрово съоръжение, изцяло притежавано и управлявано от Банката на Мавриций, и ще бъде определена като национална карта в островната държава. Подобряването на достъпа до цифрови услуги е един от ключовите ангажименти по време на индийското председателство на Г-20, добави той.   

Развитието идва, след като Айфеловата кула в Париж стана първият търговец, който предлага UPI плащания в страната, малко след като френският президент Еманюел Макрон посети Индия. Услугата скоро ще бъде разширена до други търговци в сферата на туризма и търговията на дребно в цяла Европа.

Обединеното кралство, ОАЕ, Бутан, Оман и няколко държави от Югоизточна Азия вече приемат плащания чрез индийския интерфейс, който се регулира от централната банка на страната. Той позволява на потребителите да прехвърлят средства незабавно с помощта на мобилно устройство чрез набор от приложения за плащане, като например разработеното в Индия Paytm.

Създаването на нови канали за взаимодействие със съседите се счита за изключително важно за Ню Делхи, който е обезпокоен от нарастващото влияние на Китай в региона. В обръщението си в понеделник Моди намекна, че стартирането на трансгранични услуги на UPI е част от политиката на Индия за "първо съседство" в региона на Индийския океан (IOR). "Нашата морска визия е SAGAR - което означава сигурност и растеж за всички в региона. Нашата мисия е да осигурим мир, сигурност и развитие", подчерта Моди.


Забележките на министър-председателя идват на фона на нарастващото напрежение с друга индийска съседка - Малдивите, които поддържат по-тесни връзки с Пекин. Миналия месец островната държава поиска от Ню Делхи да изтегли около 80 военнослужещи, разположени да управляват и поддържат два хеликоптера и самолет, използвани за медицински евакуации и хуманитарни мисии.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни