Главният прокурор Борислав Сарафов е предложил – апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров да бъде освободен дисциплинарно

Свързани новини

30.08.2023 10:26

Сарафов иска ВСС да освободи апелативния прокурор на Варна, държал оръжия в дома си

Видян 736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Борислав Сарафов е предложил – апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров да бъде освободен дисциплинарно от Прокурорската колегия на ВСС.

Прокурор Чавдаров беше обвинен за държане на голямо количество боеприпаси в апартамента си в морската столица, без да има разрешение за това.

На 15 август кадровиците от колегията отстраниха временно обвинителя от длъжност, като той няма да може да изпълнява функциите си за срок от 4 месеца, докато тече наказателното производство срещу него.

В предложението на Сарафов за освобождаването на Чавдаров се посочва, че установеното държане без надлежно разрешение на голямо количество боеприпаси, както и последвалите действия по привличане на магистрата в качеството на обвиняем и предаването му на съд за извършеното, са широко отразени в националните медии и електронни сайтове в негативен за него и за Прокуратурата на Република България аспект.

Главният прокурор посочва, че статутът на обвиняемия като прокурор, заемащ към момента на извършване на деянието ръководна длъжност - апелативен прокурор на Варна, изисква висок морал, почтеност, поддържане на доверието в обществото и избягване на всички действия, които могат да накърнят достойнството на професията и да застрашат репутацията на магистратите.

"Допуснатите от магистрата нарушения противоречат на пет разпоредби от Кодекса за етично поведение на българските магистрати, отличават се с висока степен на обществена укоримост и затова следва да се ангажира неговата дисциплинарна отговорност", се посочва още в предложението на Борислав Сарафов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци