Свързани новини

13.03.2018 13:43

Съдът отложи делото за цената на водата

Видян 1831 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес Административният съд София град (АССГ) отложи делото за второто увеличение на цената на водата (с 9% от 1.1.2018 г.) с мотив, че то зависи от изхода на първото дело - дело на 46 състав срещу решението на КЕВР за приемане на пет годишен бизнес план на Софийска вода и за първото увеличение с 10 % на цената на водата по този план от 1.04.2017 г. Делото срещу бизнес плана и срещу първото увеличение е насрочено чак за 15.05.2018 г. Това е скандално, защото първите жалби на граждани са от месец март 2017 г., на ВАП от м. април 2017 г. и първото открито заседание е чак на 15.05.2018 г. Дори да бъде решено бързо (в което основателно се съмняваме виждайки мотаенето още с насрочването) времето за решаване на първа инстанция, за оспорване и решаване на втора инстанция ще мине значителна част от оспорвания пет годишен ценови период - т.е. гражданите ще са принудени да заплатят по-голямата част от увеличените цени. Това заяви Борис Цветков, общински съветник от БСП в СОС.


"И двете дела са по протест на Върховна административна прокуратура срещу решения на КЕВР. И по двете дела съдът НЕ ДОПУСКА граждани, защото сме нямали правен интерес и спорът между ВАП, КЕВР и Софийска вода НЕ НИ ЗАСЯГАЛ?! Заедно с граждани протестирахме и днес пред АССГ с искания:


Съдът да отмени увеличенията на цените като незаконосъобразни - т.е. съдът да приеме нашите и на ВАП аргументи за незаконосъобразни и немотивирани увеличения на цената на водата.


АССГ да спре да мотае решаването на ключовото първо дело (вече насрочено за 15.05.2018 ) и от изхода на което зависи дали са законните и предвидените следващи увеличения на цената на водата - достигащи до цени над 8 лв. на куб. м. вода.


Изразяваме своята готовност за нов протест на 15.05.2018 г., когато е насрочено първото открито заседание на АССГ 46 състав по делото за бизнес плана.Като общински съветник ще отправя официално питане към кмета на СО и към СОС как СО: дали СО и СОС ще изпратят представител по делото и как ще защитят интересите на столичани в спора по делото", заяви още Цветков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак