Софийският районен съд (СРС) отказа да разгледа исковете на трима граждански ищци и частни обвинители срещу Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Свързани новини

10.04.2023 16:43

Съдът отказа да гледа искове за 40 000 лева на трима пострадали от прокурорския син

Видян 1342 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският районен съд (СРС) отказа да разгледа исковете на трима граждански ищци и частни обвинители срещу Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Той е подсъдим за извършването на 8 престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.


След редица отводи делото беше поето през февруари от съдия Радослава Качерилска, която проведе разпоредително заседание и не видя съществени нарушения, след което насрочи делото по същество за 7 април. През това време обаче съдия Качерилска беше одобрена за 10-месечен стаж в регистратурата на Европейския съд по правата на човека, който започна на 1 април. Така делото срещу Михайлов беше разпределено на съдия Марина Манолова, която проведе ново разпоредително заседание.


На него се явиха само трима от пострадалите от побоите и заканите на Михайлов, които поискаха да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Румен Николов поиска 20 000 лева за причинените му вреди, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова – по 10 000 лева. Съдия Манолова обаче не допусна до разглеждане гражданските искове, защото прецени, че ще затруднят разглеждането на процеса.
Наблюдаващият прокурор Георги Иванов не знаеше причините, поради които останалите пострадали не се явиха днес в съда.


„Това е тяхно решение и аз не мога да знам какви са техните аргументи. Няма такава законова възможност да не дойдат да бъдат разпитани, защото те ще бъдат призовани. Тези, които са решили да ползват адвокатски услуги и са си наели повереници, видяхте, че бяха конституирани като частни обвинители“, коментира прокурор Иванов.
Прокурорският син отново поиска по-лека мярка за неотклонение, като настояваше за домашен арест, но съдът отказа с аргумент, че той може да извърши престъпление.


Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.04.2023 17:10

    необходим е специален сайт или вестник само за криминални новини, всички останали тогава ще останат без работа, защото превърнаха медиите само в криминални осведомители без истинските новини, които интересуват хората

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева