Инцидентът стана на 25 септември м.г. около 4:30 часа

Свързани новини

20.03.2023 10:30

Съдът остави в ареста Димитър Любенов, предизвикал катастрофата на Околовръстното

Видян 798 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският градски съд отхвърли молбата за изменение на мярката задържане под стража, подадена от 39-годишния Димитър Любенов, който пиян и дрогиран предизвика катастрофа на Околовръстното шосе, при която загина французин.


Инцидентът стана на 25 септември м.г. около 4:30 часа. Автомобилът на Любенов - Порше Панамера, се е движил със 195 км/час, когато мъжът се е опитал да се включи от локалното платно в основното. При последвалия сблъсък с форд, в който е пътувало френско семейство, по-малкият автомобил се преобръща. 64-годишният Лорен Пети загива на място.


В хода на разследването бяха събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал поршето след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Установено е, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били французите, Димитър Любенов не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. Затова и на 30 септември Софийската градска прокуратура преквалифицира обвинението срещу 39-годишния мъж от причиняване на смърт по непредпазливост в умишлено.


Димитър Любенов е задържан за постоянно в ареста от около шест месеца. По делото се чакат изводите от назначената комплексна автотехническа и съдебномедицинска експертизи. Наказанието, което той може да получи е между 15 и 20 години затвор или доживотна присъда.
"Направих грешка, виновен съм, но не съм голям престъпник, не съм убиец, не съм го направил умишлено. Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, но сега искам малко лично свободно време да прекарам с близките си, да се погрижа за възрастната си майка", каза Любенов пред градските магистрати.


Съдът обаче му напомни, че общественият ред и сигурността са по-важни от неговите лични нужди.

Съдия Атанас Атанасов прие, че от доказателствата по делото не се опровергава предположението, че деянието е умишлено. Също така не е отпаднала и опасността от извършване на престъпление, тъй като Димитър Любенов многократно е санкциониран за нарушаване на правилата за движение. Срокът на задържане не превишава разумните предели, а и все още не са извършени всички необходими действия по разследването.
Адвокатът на Любенов Ива Борисова обясни, че според нея обвинението срещу клиента ѝ е неправилно и не трябва да бъде за умишлено извършено престъпление. Тя заяви, че ще обжалва определението на съда, с което той е оставен в ареста



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв