А от политическа гледна точка - последната нишка, която осигуряваше енергийната независимост на ЕС, беше прекъсната", заяви Небензя в Съвета за сигурност на ООН. Той добави, че докато дори европейското производство се прехвърля набързо в САЩ в условията на енергийна криза, населението на Европа се е насочило към "много тъмна, студена и дълга зима".

Свързани новини

02.10.2022 10:22

Саботажът на Северен поток е в полза на САЩ, а не на Русия или ЕС: Небензя

Видян 3368 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Саботажът на руските газопроводи "Северен поток" е в полза на САЩ, а не на Русия или ЕС, заяви в петък постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя.

"Основният въпрос е дали това, което се случи със "Северен поток", е от полза за САЩ? Абсолютно. Доставчиците на втечнен природен газ от САЩ сега трябва да се радват на неколкократно увеличение на доставките на втечнен природен газ за европейския континент. А от политическа гледна точка - последната нишка, която осигуряваше енергийната независимост на ЕС, беше прекъсната", заяви Небензя в Съвета за сигурност на ООН. Той добави, че докато дори европейското производство се прехвърля набързо в САЩ в условията на енергийна криза, населението на Европа се е насочило към "много тъмна, студена и дълга зима".


"Полезно ли е разрушаването на "Северен поток" за европейските държави? Едва ли. Тогава те ще станат зависими от по-скъп и изключително ненадежден доставчик. Имам предвид страната домакин на седалището на ООН [САЩ]. Като оставим настрана полските, чешките и балтийските политици, които са напълно луди от русофобия, дори и при цялата антируска истерия в ЕС, експертите не могат да не разберат опасността от подобен сценарий и неговите последици за европейската икономика", подчерта дипломатът.


В понеделник датските власти съобщиха за течове по газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", след като местният оператор на газопровода отбеляза загуба на налягане след поредица от подводни експлозии. САЩ, Германия, Дания, Швеция и Норвегия смятат, че инцидентът е бил саботаж. Руският президент Владимир Путин хвърли вината за ситуацията върху западните държави, като заяви, че "санкциите не са достатъчни за англосаксонците" и че те сега са "преминали към саботаж"


На пресконференция в петък държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отрече САЩ или страните от НАТО да имат нещо общо с повредата на газопровода "Северен поток". Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън обвини Русия, че разпространява дезинформация с обвинения към САЩ, и призова световната общност да не вярва, че Вашингтон е виновен за инцидента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Живял като човек в България 02.10.2022 14:16

    Всички тръби тръгват от Русия. Ако тя искаше да прекъсне потоците, можеше да им затвори кранчетата още на своя територия. През цялата територия на Украйна преминават под открито небе тръби от Русия към Западна Европа. Потокът през тях не спря, и при толкова много бомби и снаряди и от двете страни, нито една тръба не беше повредена.

  • 002 ТАСС е упълномощена да съобщи 02.10.2022 14:14

    Много интересно как изведнъж западните помияри забравиха, че тръбите са страшното оръжие на Путин с което той изнудва инфектирания с вируса на „демокрацията Еврейско Нацисткия Съюз, Украйна, че и на САЩ бъркаха в здравето !!! И изведнъж хоп, Путин се разоръжил САМ, като си взривил тръбите !!! Съвременните слабоумни западни и наши калинки, явно са убедени, че всички са като тях !!! Слава на метастаза и световния тумор наречен Сатанински Античовешки Щати !!!

  • 001 Anonimen 02.10.2022 13:55

    Убиецът вика : Убиха ме мамо, от подла засада !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец