"Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак - той си има ново семейство, а при мен останаха децата”, заяви премиерът Бойко Борисов по адрес на Цветан Цветанов, на излизане от новия катедрален храм Св. Св. Кирил и Методий в Ловеч, приветстван от група роми.


Премиерът коментира трансфера на част от членовете на ГЕРБ към новоучредената партия на Цветанов Републиканци за България. „Колкото вземе – толкова, пожелавам му успех. Лоша дума няма да кажа.“, отсече Борисов.


Той беше посрещнат в новия катедрален храм от владиката Гавраил, който връчи и Ордена на Ловчанската света митрополия на Борисов за заслугите му за помощ на църквата. "Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги", каза духовникът.


Напомняме, че с постановление на МС от 27 декември м.г. бяха отпуснати нови средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лева. От тях 100 000 лева бяха предназначени за довършване на новия храм Св. Св. Кирил и Методий.