Свързани новини

17.02.2020 13:26

Руснак е диагностициран с коронавирус на круизния кораб Diamond Princess

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японски лекари са диагностицирали с новия коронавирус гражданка на Русия, намираща се на круизния лайнер Diamond Princess, който е под карантира в пристанището на японския град Йокохама. Това съобщи в понеделник посолството на Русия в Токио, предава ТАСС.

„По време на медицински преглед от японските власти на всички пътници на плавателния съд за инфекция с COVID-19, коронавирусът беше открит в руски гражданин на борда. В близко бъдеще рускинята ще бъде отведена в болницата, където ще бъде подложена на лечение", отбеляза дипломатическата мисия.

Това е първият потвърден случай на коронавирусна инфекция сред руснаците.

По-рано на 17 февруари японските лекари установиха 99 нови случая на зараза с новия вирус на борда, а общият брой на заразените достигна 454.

Корабът напусна Йокохама на 20 януари и се върна на 3 февруари. Сред пътниците беше китайски гражданин, в който бе открит нов коронавирус. Той слезе на 25 януари в Хонконг. По решение на японските власти беше обявена карантина на круизния кораб, която се очаква да продължи до 19 февруари.

На 17 февруари около 380 американски граждани напуснаха Diamond Princess. Те бяха транспортирани до базата на ВВС на САЩ в Калифорния. Също така Австралия, Израел, Италия, Канада и Южна Корея искат да евакуират своите сънародници.

Избухване на заболяването, причинено от новия коронавирус (2019-nCoV), беше регистрирано в големия китайски град Ухан в края на декември 2019 г. Световната здравна организация го призна за извънредно положение с международни размери, описвайки го като епидемия с много огнища. Извън Китай са открити случаи на зараза в 25 страни, включително Русия. Според последните данни броят на смъртните случаи в Китай наближава 1800, повече от 10 800 са се възстановили, а броят на заразените е надхвърлил 70 500, предаде Фокус.


 Frank Robichon / EPA / TASS


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева