Започна масовото въвеждане на автономни трактори с изкуствен интелект в руския агропромишлен сектор, съобщи разработчикът Cognitive Pilot.

Свързани новини

24.12.2023 16:50

Русия въвежда AI в земеделието

Видян 6063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна масовото въвеждане на автономни трактори с изкуствен интелект в руския агропромишлен сектор, съобщи разработчикът Cognitive Pilot.

Компанията, която произвежда системата за автономно управление на селскостопански машини Cognitive Agro Pilot, базирана на технологиите на изкуствения интелект, заяви пред изданието, че системата няма аналог в света. Разработчикът настоява, че автоматизираната обработка на почвата от самоуправляващ се камион може да повиши производителността на земеделието с 25% и да помогне за запазването на до 20-40% повече материали, като торове и семена.

"Когнитивен пилот" обобщи резултатите от работата на трактори, оборудвани със системата "Когнитивен агропилот", базирана на изкуствен интелект, в Русия. Интелигентните машини са обработили общо над 2,3 млн. хектара".

В доклада се подчертава, че общо 312 трактора, оборудвани със системата Cognitive Agro Pilot, са работили в руските стопанства от март до ноември. Използването на системата е помогнало на фермерите да спестят средно по 2,6 млн. рубли (28 700 долара) на поле с площ от 1000 хектара, или общо над 5 млрд. рубли (56 млн. долара).


 Според разработчика това е първият случай на широкомащабно търговско използване на изкуствен интелект в Русия за трактори. "Получихме много силен резултат. Всъщност нашата интелигентна техника е работила малко повече от една трета от сезона, а резултатите потвърждават високия потенциал и перспективите за използване на нашите роботизирани трактори", заяви изпълнителният директор на Cognitive Pilot Олга Ускова.


През ноември 2019 г. руският държавен кредитор Сбер (бивша Сбербанк) и Cognitive Technologies се споразумяха да създадат Cognitive Pilot - компания, специализирана в разработването на невъоръжени технологии в областта на транспорта, селското стопанство, компютърното зрение и изкуствения интелект. Съгласно условията на сделката Сбербанк има 30% дял в компанията, докато 70% от акциите принадлежат на основателите и ръководството на Cognitive Technologies.

От 2022 г. Cognitive Pilot е включена в списъка на стратегически важните предприятия на руската икономика. Съобщава се, че освен в Русия, продуктите на компанията се използват и в 12 други държави.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец