През февруари 2022 г. Москва и Пекин подписаха декларация за стратегическо партньорство, а през април се договориха до 2024 г. двустранната търговия да достигне 200 млрд. долара.

Свързани новини

11.01.2023 18:00

Русия и Китай може да постигнат 200 млрд. долара търговски оборот по-рано от очакваното

Видян 1617 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Китай са увеличили търговския си оборот до рекордни стойности и може да постигнат целта си от 200 млрд. долара по-рано от предвиденото, заяви посланикът на Китай в Русия Джан Ханхуей.

През февруари 2022 г. Москва и Пекин подписаха декларация за стратегическо партньорство, а през април се договориха до 2024 г. двустранната търговия да достигне 200 млрд. долара.

Китайският дипломат изтъкна, че обемът на взаимната търговия нараства бързо и "отново и отново актуализира историческия максимум". Търговията между Русия и Китай се очаква да нарасне с 25% до края на 2022 г. и да надхвърли 180 млрд. долара, каза Джан и добави, че "сме напълно уверени, че китайско-руското сътрудничество ще получи ново, голямо развитие, въпреки негативните последици от пандемията".


Миналата година, в периода от януари до ноември, обемът на селскостопанския оборот между страните е нараснал с 36% до 6 млрд. долара, според официални данни. Москва и Пекин завършиха и редица проекти в областта на транспортната инфраструктура, включително пускането в експлоатация на железопътни и магистрални мостове над река Амур в Далечния изток, която разделя страните.

Посланикът също така отбеляза, че Русия и Китай са готови "да възстановят взаимното пътуване на гражданите в най-кратки срокове" и да задълбочат стратегическото си сътрудничество в различни сектори като туризма, образованието, спорта и културните отношения.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.01.2023 00:57

    тук американският лукоил ще отпуска центове на маргиналите и ще викаме ура

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог