Ираче Гарсия Перес

Свързани новини

12.12.2023 14:48

Решителна подкрепа от европейските социалисти за пълноправното членство на България в Шенген

Видян 369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Групата на Прогресивният алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия Перес изпрати писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел с призив България и Румъния да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство без допълнителни условия и без повече забавяне.


„Всички сме наясно, че необходимите условия за пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген са изпълнени от Румъния и България. Процесът на оценка по Шенген за двете страни и тяхната готовност бяха потвърдени многократно от различните мисии на Европейската комисия през последното повече от десетилетие. Европейският парламент многократно подкрепи легитимните очаквания на България и Румъния и техните граждани да се възползват от пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген. Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е въпрос на справедливост и равно третиране.


Освен факта, че подобно развитие би укрепило Шенгенското пространство и би спомогнало да се гарантират равни права за всички граждани в него, ние също трябва да разгледаме отрицателните последици в различни области заради постоянното отлагане на решението за пълно прилагане на достиженията на правото от Шенген за двете държави и техните граждани.
Като група на социалистите разчитаме на Вашето лидерство като председател на Европейския съвет, за да обсъдим присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, което засяга сериозно гражданите на две държави-членки държавите в следващата среща на Европейския съвет“, пише Ираче Гарсия Перес.


„Благодарим на Ираче Гарсия Перес за подкрепата. Не за първи път, ние социалистите, поставяме тази тема на дневен ред и сме убедени, че България и Румъния трябва да станат част от Шенген без допълнителни условия. Надяваме се държавите да излязат с единна позиция още на следващия Съвет. Решението е важно не само за нашите две държави, но и за бъдещето на целия Съюз“, коментира председателят на Групата на българските социалисти в ЕП Петър Витанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог