Десислава Петрова

Свързани новини

24.04.2024 09:24

Рашков и Асен Василев ще бъдат разпитани за аферата в митниците: СГП

Видян 894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият финансов министър Асен Василев и бившият вътрешен министър Бойко Рашков ще бъдат разпитани в прокуратурата по аферата в митниците. Това съобщи в "Денят започва" заместник-градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Тя заяви, че не е имало сделка между бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев и държавното обвинение срещу свидетелските му показания по случая. Петрова напомни, че Коцев сам е поискал да свидетелства, след като получил данни за акцията в Агенция "Митници". Според заместник-градския прокурор не е ясно как се изтекли снимките от досъдебното производство по случая.

    "Живко Коцев сам е поискал да даде информация по този повод, след като е получил данни за това, че ще се провежда реализация. Инициативата е била негова. Не знам мотивите му за това решение. Решение за свидетелстване е реализирано от негова страна след консултации с избран от него адвокат. Не е имало сделка между г-н Коцев и прокуратурата. Имаше двукратни срещи с негов адвокат. В последствие беше разпитан и беше припознат като свидетелят, който е заявил, че поради лоялните си отношения с Бойко Рашков е осъществявал комуникация с другите обвиняеми, знаейки за тяхната дейност", каза Петрова.

    "Към момента, в който Живко Коцев е бил разпитан като свидетел в първите дни на разследването, достатъчно доказателство спрямо него не е имало. В хода на разследването се появиха други доказателства от други доказателствени източници и му беше повдигнато обвинение. Разпитани са над 50 свидетели, извършени са над 30 изземвания и претърсвания на територията на страната, предстоят още


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец