Свързани новини

23.05.2021 08:30

Радев отвърна на ГЕРБ

Видян 3725 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев остро нападна ГЕРБ и службите за подслушването, кюлчетата в чекмеджета, Турски поток и за парите, за които хазартният бос Васил Божков твърди, че е плащал на управляващите като такса спокойствие.  И се обоснова защо кадровите промени там са неизбежни, предаде Сега.

„Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е необходимостта от някои неизбежни кадрови промени“, коментира държавният глава пред журналисти разкритията, че са подслушвани политици от опозицията.

Веднага след това Радев контраатакува ГЕРБ за обвиненията им, че скандалът с подслушването е удар по службите заради разбитата руска шпионска мрежа. „Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби“, попита Радев. Президентът има предвид случая отпреди няколко седмици, когато бяха повдигнати обвиненията срещу 6 бивши и настоящи висши военни и чиновници, че са събирали и предавали натовска и българска класифицирана информация на Русия. Самите разследващи обясниха, че групата е действала поне месеци преди да бъде разкрита.
Президентът нападна службите и ГЕРБ, че през цялото време на управлението на Бойко Борисов са бездействали и мълчали. „Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева похарчени от нашите пари за „Турски поток”, които никога няма да си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интеркоректора с Гърция и сега нямаме реална диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона, изтеглени кеш от Васил Божков", попита още Румен Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 23.05.2021 18:17

    Григор Здравков като директор на ДАНС ще ги разкатае до 9 коляно .....................

  • 002 Имайте едно наум! 23.05.2021 13:50

    ДЪВКАТА „ПОДСЛУШВАНЕ“ И ДА НЕ СТАНЕ ПАК „КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ“ Последните години на 90-те от миналия век. Атанас Атанасов е шеф на Националната служба за сигурност в правителството на Иван Костов. Костов е пратил ЛИЧНО във Варна вече „софийската бригада“ през главата на вътрешния министър Богомил Бонев, за да коли и беси тук под егидата на „любимото му чедо“ тогавашният областен управител Добрин Митев. По списък са подслушвани всички неудобни за Костовата & Добринмитева кохорта във Варна. Аз и две мои колежки – Невяна Троянска и Юлия Кунева /тогава от в. Труд/ разкриваме „мероприятието“. Изследваме със специален уред куп телефони, като започваме първо от нашите – единствено телефоните на „рекламата“ не „светват“, моят домашен „лъщи“, че дрънка. Следват подслушвани телефони на съдии, адвокати, политици, общественици… Вдигаме грандиозен скандал. Дори шефовете тогава на ВАЦ искат от нас специален доклад с разследването ни. ... https://afera.bg/%d0%b4%d1%8a%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%88%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bf/

  • 001 Браво Румен, браво Радев! 23.05.2021 11:52

    Григор Здравков и Българска Легия Антимафия: "ХАРВАРДСКИЯТ ГУРУ по съвместителство Министър на Финансите АСЕН ВАСИЛЕВ с: ОФШОРКА! НА ВИРДЖИНСКИТЕ ОСТРОВИ. От 13.05.2021 г. има нов управител. Не е трудно според датата да стане ясно защо е НОВ. Обаче, представител Асен Васков Василев, финансов министър в служебното правителство на Република България. Нищо незаконно. Абсолютно! Но морално някак си НАКРАТКО: Финансовият министър на една страна в оздравителен период след дълги години мутренско управление, има за задача да събира данъци. В конкретния случай НЕСЪБИРАЕМИ ДАНЪЦИ. Участие в офшорка. Предназначението на офшорката е законно да се избегне и или минимизира плащането на данъци в НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ. Губи се моралът някак си. А на площада искахме морално управление от морални хора. Нали!? ЗНАЧИ човек , който не иска да плаща 100% данъци в РОДИНАТА си, НАЗНАЧАВА СПОРНО РЪКОВОДСТВО в НАП и АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ да ни пазят от контрабандисти и да събират мита, акцизи и данъци"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни