Свързани новини

15.06.2017 16:20

Путин: САЩ не ни е враг, радвам се на втори внук

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 5 часа продължи 15-ата годишна Пряка линия с президента Путин, която този път се приема като прелюдия към старта на неговата кампания за изборите в началото на 2018 г. Руският лидер използва случая да обяви, че САЩ не е враг на Русия. Той се пошегува, че е готов да даде политическо убежище на ексшефа на ФБР Коми, който разказа, че записал президента Тръмп, както е дал на извадилия данните за подслушването на света от щатските тайни служби Сноудън. В сериозен тон обаче руският държавен глава не скри, че доказателства Коми не е дал нито пред Сената, нито пред медиите за рисуваното от него руско вмешателство в американските избори миналата година. По Сирия Путин определи операцията, в която странаа му е деен участник „добра проверка” за войските и новата техника. Президентът се пошегува с неотдвнашното рецитиране на стихове на Лермонтов от киевския му колега Порошенко. Сред тях олигархът бе споменал ред за „сините мундири” (в двете страни такива носят полицаите,следователите и прокурорите). По този повод Путин рече: „Там, накъдето е тръгнал Порошенко, е пълно със „сини мундири”. Той посъветва колегата си първо да оправи офшорките си, а после да става европеец. По темата за санкциите срещу Русия Путин приведе статистика на ООН, според която страната е изгубила $50 млрд, а наложилите ограниченията – над 100 млрд. долара, като това са главно страните от ЕС. „Ние почти не сме живели без санкции. При СССР 75 г. бяхме в санкции, след това от началото на 21-и век, когато почнахме да се съвземаме, винаги са измисляли различни режими на ограничения. Ако не беше Крим, щяха да си измислят друг повод”. Той обаче е доволен, че санкциите са станали повод „да си включим мозъците, да развием производствата като спомена сериозните ръстове в селското стопанство, фармацевтиката и машиностроенето и електрониката, в новите технологии. Цитира данните за икономическия растеж в Русия от първото тримесечие на годината, които сочат повишаване с 5% при рекордно ниска за страната инфлация през последните 3 десетилетия – 4,1 на сто.



Путин се похвали, че само 13% от руснаците живеят под границата на бедността (у нас само пенсионерите под тази граница са 1,3 млн., а освен тях има регистрирани и нерегистрирани безработни и цели малцинствени групи). Това е 3 пъти по-малък дял, отколкото при приемането от негова страна на властта през лятото на 1999 г. Той потвърди, че продължава изпълнението на всички социални програми. Попитан дали е възможен диалог с руската опозиция, Путин заяви, че е готов за всякакви срещи и разговори, но иска да чуе алтернативни решения, а не само крясъци и пиар.
За първи път в Пряката линия президентът си позволи лични отклонения. Той сподели, че баща му е страдал от рак и лекуван неправилно в отговор на въпрос от онкоболно момиче. Сподели и радостта си от неотдавна родения свой втори внук. „Не искам внуците ми да стават нещо като принцове, а да се развиват като нормални хора”, каза той и даде пример с дъщерите си, които заяви, че се занимават „с наука и образование”.  








 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак