Свързани новини

27.03.2015 11:50

Путин: Опозицията да ни критикува без чужда помощ

Видян 945 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напрегнатите отношения на Русия със Запада бяха централна тема на доклада, представен вчера от руския президент Владимир Путин пред ръководството на Федералната служба за сигурност (ФСС), пише "Независимая газета", цитирана от novini.bg.


 По думите на държавния глава независимата политика на Русия и опитите й "да подпомогне нуждаещите се, включително в Украйна и някои други региони, биват посрещани с нескрито раздразнение от нашите колеги и партньори". За целта според Путин се използват всички средства: "от опити за политическа изолация и икономически натиск до мащабна информационна война и инструменти на специалните служби". 


Той обаче увери, че Русия може да даде адекватен отговор на всички заплахи за националната сигурност, изтъква вестникът. Властта в Русия според президента е готова за конструктивен диалог с опозицията, но той смята, че "няма смисъл да влизаш в дискусия с онези, които работят по поръчка отвън".


Съответно органите на реда "и занапред ще обръщат внимание" на неправителствените организации, финансирани от чужбина. Опозицията бе посъветвана да критикува властта без помощ от чужбина, резюмира "Комерсант". 


Путин имаше предвид гражданското общество, тъй като според руските закони само нетърговски организации имат право да водят политическа дейност, получавайки средства от чужбина. Подобни организации от 2012 г. са длъжни да се регистрират като чуждестранни агенти. На партиите е забранено да се финансират от чужбина, уточнява изданието.


Западни служби вече планират акции за дестабилизиране на ситуацията в Русия по време на парламентарния вот догодина и президентските през 2018 г., съобщи вчера Путин пред ръководителите на ФСС и им напомни, че "всяко нарушение трябва да бъде спряно". Според експерти темата за "външния враг" може да стане главна в поредния изборен цикъл, се казва в материала. "Поучена от украинския опит, властта вече започна да се готви за изборите", а задачата, поставена на тайните служби, "буди тревожни въпроси у всеки опозиционер", констатира Сергей Обухов, секретар на руската компартия.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -