19.03.2015 09:56

Путин: Руснаците и украинците са един народ

Видян 1248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че руснаците и украинците са един народ, предадоха ТАСС, ДПА и Асошиейтед прес. "Ние в Русия винаги сме смятали, че руснаците и украинците са един народ. Аз мисля така и сега", каза той на вчерашния митинг с концерт край Кремъл, посветен на годишнината от анексирането на Крим.


"Разбира се, крайният национализъм винаги е вреден и опасен. Уверен съм, че украинският народ ще даде достойна и обективна оценка на действията на тези, които доведоха страната до състоянието, в което тя се намира днес", под„ерта руският лидер.


Преди това Путин разясни, че въпросът за Крим не се свежда просто до "някаква територия, даже тя да е стратегически важна". По думите му в случая е ставало дума за "милиони наши съотечественици, които се нуждаят от нашата помощ и подкрепа". "Ние разбрахме, че става дума не само за територия, каквато имаме достатъчно, а става дума за историческите корени, за източниците на нашата духовност и държавност, става дума за това, което ни прави единен народ и единна сплотена нация", каза той.


Путин изрази увереност, че Русия ще преодолее всички трудности, произтекли от наложените й санкции. "Разбира се, ние ще преодолеем всички проблеми и трудности, които се опитват да ни вкарат отвън", бе категоричен.


Същевременно Путин декларира, че Москва ще направи всичко, за да може Украйна "да премине възможно най-бързо през този сложен период от своето развитие" и да бъдат нормализирани двустранните отношения



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл