29.07.2010 16:51

Проверяват домовете за сираци след инцидента в Драгалевци

Видян 2165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община започва профилактични проверки на дворовете в домовете за деца и в детските градини. Те са инициирани след  инцидента в дома за сираци в Драгалевци, съобщи шефът на общинската дирекция Социални дейности Минка Владимирова, цитирана от Дарик. По думите й ще бъдат проверени и обезопасени всички потенциални причини за подобни инциденти.


Седемнайсет деца от 3 до 6-годишна възраст бяха приети с повръщане в сряда вечерта в Пирогов. Четири от тях са оставени в Детската токсикологична клиника за наблюдение, останалите 13 са освободени. По предварителна информация са яли семена от широколистно дърво, най-вероятно клен, което расте в двора на дома.


Доц. Маргарита Гешева, зам.-шеф на токсикологията каза, че децата са „яли са растения - треви, цветя, шушулки семена“. По думите й


в някои от растенията би могло да има вещества, които увреждат   сърцето, действат също невротоксично. Затова те са оставени в болницата за наблюдение. Трябва да сме сигурни, че не става въпрос за тежка интоксикация, а за лек гастрит, добави дом. Гешева.


В сряда едната детска площадка е била напръскана против насекоми и пчели. Затова децата са били изместени на злополучната площадка, на която расте храстчето, изиграло впоследствие много лоша шега на всички нас, каза Минка Владимирова. Тя каза, че храстът веднага е бил отсечен. Пак на същото място има и дърво, което децата не могат да стигнат. След консултации със специалист, ако се налага, и то ще бъде премахнато, добави Владимирова. Вчера тя и зам-кметът


Албена Атанасова посетиха Дома и се запознаха лично със случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей