Разследването установи, че Кюркчиев е навлязъл в кръстовището със 103,7 км/ч, докато колата на Станчева се е движела с 21 км/ч.

Свързани новини

11.12.2023 10:37

Прокуратурата ще протестира условната присъда на младежа, който уби момиче на пътя в Шумен

Видян 928 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата ще протестира пред Върховния касационен съд (ВКС) условната присъда, която Апелативният съд във Варна наложи на 19-годишния Жечко Кюркчиев, който миналата година предизвика тежка катастрофа на кръгово кръстовище в Шумен и уби 22-годишната Светомира Станчева, а друго момиче получи средна телесна повреда.


Кюркчиев призна вината си и делото срещу него протече по съкратената процедура, при която наказанието му се намалява с 1/3, но окръжният съд в Шумен му наложи все пак ефективна присъда от 3 години и 4 месеца затвор. Преди дни обаче апелативните съдии прецениха, че за поправянето на Кюркчиев няма нужда той да влиза в затвора, тъй като е с чисто съдебно минало, съжалявал за стореното, съчувствал на близките на загиналото момиче и съдействал на разследването.


„Принудителното изолиране на личност като подсъдимия от нормалната му семейна, трудова и социална среда не е нито необходимо, нито оправдано, тъй като не би допринесло с нищо за поправянето и превъзпитаването му, а това е основната цел на наказанието по отношение, на което общопревантивната му функция не може да има приоритет“, написа съдът и реши да наложи на Кюркчиев условно наказание от 3 години затвор с 5-годишен изпитателен срок.

Разследването установи, че Кюркчиев е навлязъл в кръстовището със 103,7 км/ч, докато колата на Станчева се е движела с 21 км/ч.


„Прокурорът по делото от Апелативна прокуратура – Варна е категоричен, че именно заради високата скорост, с която е предизвикано пътното произшествие, наказанието на виновния трябва да бъде ефективно. Протестът ще бъде внесен във ВКС в законоустановения срок от 15 дни“, заявиха от държавното обвинение. Близките на убитото момиче организираха протест и след присъдата, като също ще я атакуват във ВКС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите