Условна присъда за шофьора, убил на пътя в Шумен 22-годишната Светомира

Свързани новини

07.12.2023 16:12

Условна присъда за шофьора, убил на пътя в Шумен 22-годишната Светомира

Видян 484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелативният съд във Варна намали на условна присъдата на Жечко Кюркчиев, подсъдим за причинена катастрофа в Шумен, при която загина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със средна телесна повреда. Това съобщи БТА, като се позова на справка по делото от сайта на съда. Според апелативните съдии Кюркчиев трябва да бъде наказан с 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.


Като първа инстанция Окръжният съд в Шумен през юни даде 3,4 г. затвор при първоначален общ режим на 19-годишния Кюркчиев. Делото се гледа по съкратената процедура - подсъдимият призна фактите и обстоятелствата за пътния инцидент и така по закон получи намаляване на присъдата.


В съдебната зала тогава Кюркчиев каза единствено: "Желая честна и условна присъда, за да бъда до семейството си", а адвокатът му Ивайло Йорданов поиска условно наказание под минимума, с отложено изтърпяване.
В обвинителния акт срещу Кюркчиев прокуратурата твърди, че на 28 септември 2022 г. в Шумен, около 21:15 часа с волвото си в центъра на града младежът се е движил със 103,7 км/час при позволени 50 км/ч и не e пропуснал ситроена на жертвата, която се е движели по път с предимство.

„Продължаваме да бъдем недоволни. В издадената присъда, с мотивите, на която тепърва ще се запознаем официално, няма нещо, което да ни накара да се чувстваме спокойни. Крайно недоволни сме”. Това заяви в ефира на Здравей, България бащата на загиналата Светомира Станчева Анатоли Станчев.

„Ще продължаваме да се борим и ще обжалваме до последната инстанция, както ни се полага по право. Човешкият живот не струва една условна присъда. Нашето дете го няма”, посочи майката на момичето Радосвета Станчева.
Решението на апелативните магистрати не е окончателно и може да се атакува пред върховния съд.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително