Това е първата реакция на руския президент на гибелта на Пригожин. Руският бизнесмен, близък до президента, играеше ключова роля във военната кампания в съседна Украйна, преди да оглави неуспешен кратък бунт срещу властта през юни.

Свързани новини

25.08.2023 09:52

Пригожин беше човек със сложна съдба и грешките му бяха сериозни, но беше талантлив: Путин

Видян 743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това е първата реакция на руския президент на гибелта на Пригожин. Руският бизнесмен, близък до президента, играеше ключова роля във военната кампания в съседна Украйна, преди да оглави неуспешен кратък бунт срещу властта през юни.

Руският президент изрази съболезнования на семействата на жертвите на самолетната катастрофа в Тверска област:

"Случилото се е трагедия. Първоначалните данни сочат, че там [в разбилия се самолет] е имало и служители на компанията "Вагнер". Бих искал да отбележа, че това са хора, които имат значителен принос в борбата ни срещу неонацисткия режим в Украйна. Ние помним това, знаем го и няма да го забравим...", каза Путин и допълни: "Познавам Пригожин от много отдавна, от началото на деветдесетте години. Той беше човек със сложна съдба, и грешките му бяха сериозни, но той постигаше правилните резултати. Както за себе си, така и, когато го молех за това, за общата кауза, както през последните месеци.


Той беше талантлив човек, талантлив бизнесмен. Доколкото знам, вчера тъкмо се е върнал от Африка. Срещнал се е с някои служители там. Но това, което ми съобщи днес ръководителят на Следствения комитет, е абсолютно сигурно: те вече са започнали предварително разследване на инцидента и то ще бъде извършено в пълен обем и доведено до край. В това няма никакво съмнение. Ще видим какво ще кажат следователите в близко бъдеще", каза още руският президент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв