Кандидатът за президент на САЩ Вивек Рамасвами обеща да се оттегли от първичните избори на Републиканската партия в Колорадо, докато щатът не възстанови името на бившия президент Доналд Тръмп като претендент.

Свързани новини

22.12.2023 16:12

Премахването на Тръмп от бюлетината в Колорадо е незаконно: Кандидат-президентска надежда

Видян 900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за президент на САЩ Вивек Рамасвами обеща да се оттегли от първичните избори на Републиканската партия в Колорадо, докато щатът не възстанови името на бившия президент Доналд Тръмп като претендент.  

Гласуването на първичните избори във всеки щат определя кой ще представлява партията на националните президентски избори. Във вторник Върховният съд на Колорадо постанови с четири на три гласа, че Тръмп е "участвал във въстание" и следователно няма право да се кандидатира за поста в щата. Съдът го сметна за отговорен за подстрекаването на поддръжниците му да щурмуват Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.  


Рамасвами обеща да се оттегли от първичните избори в щата, ако Тръмп не бъде възстановен на поста си. "Настоявам Рон ДеСантис, Крис Кристи и Ники Хейли незабавно да направят същото - в противен случай те мълчаливо одобряват тази незаконна маневра, която ще има катастрофални последици за нашата страна", добави републиканецът.  "Ето как изглежда действителната атака срещу демокрацията: в едно неамериканско, противоконституционно и безпрецедентно решение заговорници от демократични съдии забраняват на Тръмп да гласува в Колорадо", заключи Рамасвами.


Рон ДеСантис, който е губернатор на Флорида, заяви пред Newsmax в сряда, че няма да се отстрани от вота, тъй като това би било "игра на левицата". Той смята, че решението в крайна сметка ще бъде отменено от Върховния съд на САЩ. "Очаквам, че това решение е политическо и ще бъде отменено", каза той.

Всички съдии от Върховния съд на Колорадо, които забраниха на Тръмп да гласува, бяха назначени от губернатори демократи, отбеляза в сряда "Ню Йорк Таймс". Тръмп обеща да обжалва решението във Върховния съд на САЩ, който има консервативно мнозинство.

Решението не пречи на Тръмп да се кандидатира и в други щати в страната.  

В момента бившият президент е изправен и пред 91 обвинения в четири текущи наказателни дела във Вашингтон, Ню Йорк, Флорида и Джорджия, в допълнение към обвиненията от 6 януари.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей