Свързани новини

16.03.2021 21:31

Представиха новата система за прием на първокласници в София

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес представихме новата система за прием на първокласници, която ще заработи от 29.03.2021г.

Системата ще позволява изцяло електронен процес от създаването на родителски профил, през регистриране на децата, лесен избор на училище, кандидатстване, класиране, до самото записване.

Това е първият голям проект, с който се захванах на чело на Innovative Sofia, и първата голяма задача, която кметът ми постави. Именно благодарение на политическата подкрепа на г-жа Фандъкова успяхме да подсигурим служебното начало на задължителните документи, които се изискваха до момента на хартия и отнемаха по един цял ден на родителите да си ги набавят. Това вече е в миналото и спокойно можем да ги скъсаме.

Получихме днес и положителното становище на комисията по образование в Столичния общински съвет. Вярвам, че в четвъртък всички съветници ще подкрепят нужните нормативни промени, за да стартира приема от тази година изцяло електронно.

Благодарностите към моя екип са огромни, най-вече към Добринка Благова и Янка Никодимова, които изнесоха управлението на проекта на гърба си - дръжте се, момичета, остана финалния спринт! Благодаря за чудесната съвместна работа на екипа на доц. Todor Chobanov и кмета, родители като Antonina Kenova, които традиционно са ни критици, но сега избраха да помагат, колегите от ГРАО, директорите и техническите лица в училищата, екипа на изпълнителя, и всички медии, които избират да показват добрите новини в иначе тревожната ситуация в момента", съобщи зам.-кметът Генчо Керезов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец