ППДБ на консултации при президента

Свързани новини

11.03.2024 11:34

ППДБ на консултации при президента (Видео)

Видян 946 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започнаха политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Първи днес с Радев разговаряха от преговорния екип на ГЕРБ-СДС.


В момента президентът се среща с представители на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България".


"Трябва да отбележим, че през последните девет месеца вие носехте отговорност за управлението на страната. Осигурихте си твърдата подкрепа на ДПС. Като се върнем девет месеца назад вие успяхте да сформирате управление с вашия мандат, но виждаме, че сложните отношения с вашите партньори остават".


Радев посочи, че консултациите са моментът, в който да се отговори на много въпроси.


"Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, по който поехте преди девет месеца , когато сформирахте правителство или на база на опита, който имате сте склонни да преразгледате отношенията, които имате с партньорите и отношенията с властта", каза Румен Радев.


От своя страна премиерът в оставка бе категоричен, че усилията са си стрували. „Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че това ще нанесе политически щети. Сега са приети 2 бюджета, имаме развиване на инвестиционните проекти и отпушване на основни проблеми, свързани с енергийния преход”, поясни той.


"Да, сложни са отношенията, никой не си мислеше, че ще бъдат леки... Започнахме преговорите в последните два дни, има съществен напредък, но докато не е договорено всичко, нищо не е доховорено, но трябва да продължим с тези уселия. Имаше разбиране от другата страна, че те трябваше да запознат с дискусия за реформите, които още не са се случили", допълни Денков.


Той посочи още, че предстои обсъждането и на възможен персонален състав на МС, но дакото не проключи този преговорен процес, няма как да се обсъждат дейтайлите.


"Но дали трябва повече време – само от вашите правомощия зависи, не е наша работа да се опитваме да се месим в тази процедура, но е добре България да има стабилно правителство, което да продължи реформите, защото това ще бъде от полза за хората".


Припомняме ви, че оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа "За".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец