Първо и най-важно всички партии в коалицията след проведени решение на националните органи, коалицията няма да подкрепи кабинет с участието на ГЕРБ, заяви на брифинг на ПП/ДБ Асен Василев.

Свързани новини

07.04.2023 12:00

ПП/ДБ няма да подкрепи кабинет с мандат или участие на ГЕРБ

Видян 1814 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първо и най-важно: всички партии в коалицията след  решение на националните органи, коалицията няма да подкрепи кабинет с мандата или участие на ГЕРБ, заяви на брифинг на ПП/ДБ Асен Василев.


„Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ с първия мандат е на база ценности. Българските граждани трябва да са сигурни, че когато гласуват за нас, това, което обещаваме - ще го спазваме. Обединихме се, че ще работим по политики с всички партии”, добави Кирил Петков. По думите му бюджетът не може да бъде заложник на политическите партии.


Петков добави, че ако от ГЕРБ не успеят да съберат подкрепа за първия мандат, от ПП-ДБ ще предложат състав на кабинет с втората папка.


В сряда покана за подкрепа на кабинет с евроатлантически приоритети отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но от "Продължаваме Промяната" веднага отхвърлиха възможността да подкрепят правителство с мандата или с участието на победителите на вота, но си запазиха правото да водят разговори за политики с всички парламентарно представени формации. От Демократична България тогава запазиха мълчание.


Според Василев е имало сериозни проблеми с провеждането на тези избори.


"Има 5 пъти повече невалидни бюлетини, над 45 000 невалидни бюлетини при по-малко от 9000 в предишните, които имаха същия брой гласоподаватели. В 2234 секции, което е 17 процента от секциите, има разминаване между гласовете, които са регистрирани от машината и гласовете, които са вписани в протоколите на секционните избирателни комисии", допълни Асен Василев:


"В 2234 секции - или почти 17% от секциите - има разминаване между гласовете, регистрирани от машината и гласовете, които са вписани в секционните протоколи. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали на живо броенето на бюлетините - това е по информация на Министерството на електронното управление. По-притеснително е, че в 303 от 700 рискови секции, идентифицирани от Антикорупционния фонд, въобще не се е предавало видеонаблюдение. В 225 се е предавало, но с прекъсвания и без да се показват бюлетините на видеокамерата. Тоест от 700 от най-рисковите секции само в 172 има реално видеонаблюдение с ясно показани бюлетини".


Кирил Петков също благодари на 621 069 избиратели, но отчете че: "явно трябва да вършим още работа. Когато 60% от българските граждани не са избрали да гласуват, това показва за нас, че работата е пред нас"



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.